Κακοκαιρία Daniel: Έτοιμη η γέφυρα του στρατού – Επανενώνεται το Πήλιο με το Βόλο

Μετά από δύο μέρες εργασιών η γέφυρα ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου και είναι έτοιμη προς παράδοση.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής έχει αφήσει πίσω της η κακοκαιρία, με τους κατοίκους της Θεσσαλίας να ζουν δραματικές στιγμές.

Ο Daniel μετέτρεψε τον κάμπο σε μία απέραντη λίμνη. Σπίτια, δρόμοι, καλλιέργειες θάφτηκαν στα νερά και τη λάσπη ενώ οι κάτοικοι στα Καλά Νερά παραμένουν αποκομμένοι από την γύρω περιοχή, αφού η γέφυρα κατέρρευσε.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης (7/9) ο στρατός έκανε αγώνα δρόμου για να τοποθετηθεί μία σιδερένια γέφυρα, που ονομάζεται Belley, και να αποκατασταθούν προσωρινά οι οδικές επικοινωνίες.

Μετά από δύο μέρες εργασιών η γέφυρα ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου (9/9) και είναι έτοιμη προς παράδοση.

Αρχικά, στήθηκε σε σταθερό σημείο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο μέρος που έπεσε ο δρόμος και απέκοψε τον Βόλο με το νότιο Πήλιο.

Η σιδερένια γέφυρα αποτελεί προσωρινή αλλά αναγκαία λύση

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, καθώς θα ενώσει το νότιο κομμάτι του Πηλίου με τον Βόλο. Ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία να περάσει απέναντι, μετά από πολλά 24ωρα που παραμένει εγκλωβισμένος χωρίς φάρμακα και τρόφιμα.

Η γέφυρα στήνεται από τον στρατό

«Είναι η βασική αρτηρία σύνδεσης με την υπόλοιπη Μαγνησία»

Μιλώντας στο MEGA, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, ανέφερε ότι η σχετική άδεια για την λειτουργία της γέφυρας δίνεται από την Περιφέρεια.

«Αυτή τη στιγμή παραλαμβάνει το έργο επισήμως η Περιφέρεια. Εγώ παρίσταμαι εδώ γιατί γνωρίζω τον στρατηγό, τον οποίο και ευχαριστώ δημοσίως. Συζητάμε την προσβασιμότητα και την ανθεκτικότητα της γέφυρας γιατί θέλουμε να περνάνε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Το σημείο αυτό είναι η βασική αρτηρία σύνδεσης του Δήμου μας με την υπόλοιπη Μαγνησία», ανέφερε χαρακτηριστικα ο κ. Μιτζικός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακόμη μία ίδια τύπου γέφυρα θα στηθεί στην Ιτέα επειδή έχει κοπεί ο δρόμος.