Φεστιβάλ Βενετίας 2023: Θρίαμβος για τον Γιώργο Λάνθιμο – Κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα για την ταινία «Poor Things»

Ακόμη μία σημαντική επιτυχία για τον Γιώργο Λάνθιμο. Η ταινία του, «Poor Things», με πρωταγωνίστρια Έμμα Στόουν κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας.

Το βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας απονεμήθηκε στην Κέιλι Σπέινι για τον ρόλο της στην ταινία «Priscilla», που είναι βασισμένη στο βιβλίο της Πρισίλα Πρίσλεϊ “Ο Έλβις και εγώ”, και το βραβείο Αντρικής Ερμηνείας στον Πίτερ Σάρσγκαρντ για το «Memory».

H ταινία «Poor Things» είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Άλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 και σε διασκευή του θεατρικού συγγραφέα Τόνι Μακναμάρα. Συμπρωταγωνιστεί με τον Γουίλεμ Νταφόε και τον Μαρκ Ράφαλο οι οποίοι μεταξύ άλλων μοιράζονται μαζί της την νέα αφίσα. Όπως αναφέρει η Daily Mail το «παγωμένο» γαλάζιο βλέμμα της προς τον θεατή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα σκούρα μέχρι τον ώμο μαλλιά της.

 

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια υποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, μια νεαρή γυναίκα που επανέφερε στη ζωή ο ιδιοφυής και αντισυμβατικός επιστήμονας δρ Γκόντγουιν Μπάξτερ(Νταφόε). «Πεινασμένη» για την κοσμικότητα που της λείπει η Μπέλα θα ακολουθήσει τον Ντάνκαν Γουέντερμπερν(Ράφαλο), έναν επιδέξιο δικηγόρο, σε μια περιπέτεια σε όλες τις ηπείρους.

Το καστ πλαισιώνουν επίσης οι ηθοποιοί Κάθριν Χάντερ, Τζέροντ Καρμάικλ, Κρίστοφερ Άμποτ, Μάργκαρετ Κουάλεϊ και Ραμού Γιούσεφ. Αναμένεται στις αίθουσες στις 8 Δεκεμβρίου ενώ στην Ελλάδα θα προβληθεί στις αρχές του 2024.

Πηγή:enikos.gr