Με αγιασμό ξεκινούν το νέο σχολικό έτος στα ελληνικά σχολεία της Ομογένειας

Ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης, σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Φωτογραφία: http://www.photobystellios.com/

Νέα Ιερσέη.- Ο περικαλλής ναός του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης το απόγευμα της Πέμπτη 7ης  Σεπτεμβρίου 2023 έλαμπε από τα λαμπερά πρόσωπα των μαθητών και των μαθητριών του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου, των εκπαιδευτικών και των γονέων τους που προσήλθαν για τον καθιερωμένο αγιασμό*.

Πρόκειται για μια παράδοση με την οποία ξεκινάει το σχολικό έτος. Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Χριστοφόρος Οικονομίδης, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Μητροπολίτη της Νέας Ιεσρέης, κ. Απόστολου και ευχήθηκε επιτυχίες στο νέο σχολικό έτος.

Αμέσως μετά οι μαθητές και οι γονείς μετέβησαν στο εκπαιδευτικό κέντρο «Μπαλής» και εισήλθαν στις αίθουσες διδασκαλίες. Οι δασκάλες τους ενημέρωσαν για το σχολικό πρόγραμμα και τις εξωσχολικές δράσεις του σχολικού έτους 2023 – 2024.

*Θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις και από άλλα σχολεία της Ομογένειας.