Ρομαντική η “Λυρική Παμβώτιδα-2023”: τιμητικές διακρίσεις, απονομές βραβείων

Από αριστερά: ο Νικ. Σουτόπουλος-τ. Σχολ. Σύμβουλος, δημοσιογράφος, ο Σπ. Εργολάβος-Ταμίας ΕΛΣΗ, η Μαρίνα Ματθαίου-εκπαιδευτικός-ποιήτρια (2ο Βραβείο) και ο Γ. Γοργόλης-Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. “Εναλλακτικές Αποδράσεις” στη λυρική βραδιά

Ιωάννινα: Σε ένα ρομαντικό και όμορφο παραλίμνιο και νησιώτικο περιβάλλον πραγματοποιήθηκε και φέτος η ΙΕ΄ «Λυρική Παμβώτιδα-2023», που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Μουσείο Επαναστατικής Περιόδου – Αλή Πασάς, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, στις 8 το βράδυ, στους χώρους του Μουσείου Επαναστατικής Περιόδου – Αλή Πασάς, στο Νησί Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς και προσφωνήσεις, ενώ στη συνέχεια τιμήθηκαν ο καθηγητής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών – ποιητής Γιάννης Ζαρκάδης για την προσφορά του στην ιατρική επιστήμη, τα γράμματα και τον πολιτισμό, και ο ποιητής  Τάσος Πορφύρης για την προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό. Την παρουσίαση του Ι. Ζαρκάδη έκανε ο ταμίας του Δ.Σ. της ΕΛΣΗ Σπύρος Εργολάβος και του Αν. Ζαρκάδη το μέλος του Δ.Σ. Αλέκος Φαρμάκης.

Η απονομή 2ου Βραβείου στην Κύπρια Μαρίνα Ματθαίου-εκπαιδευτικό, ποιήτρια

Στο β’ μέρος της εκδήλως αναγνώσθηκε η έκθεση της επιτροπής αξιολόγησης των ποιημάτων του Πανελληνίου Διαγωνισμού 2023 της ΕΛΣΗ με θέμα «Τα ανείπωτα του ποιητή» από την Πρόεδρο της Επιτροπής Αγλαΐα Κωστοπούλου και έγινε η απονομή των βραβείων και των επαίνων. Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην Ελένη Βέλιου (Ηγουμενίτσα), το 2ο στην Μαρίνα Ματθαίου (Πάφος, Κύπρου) και το 3ο στην Νίκη Φωκά (Θεσσαλονίκη), ο Α’ έπαινος στον Γιάννη Παναγιώτου (Μήλος), ο Β’ έπαινος στην Ελένη Κατίκογλου (Κοζάνη) και ο Γ’ έπαινος στην Αγλαΐα Κωνσταντέλη (Σπάρτη). Δωροθέτες ήταν ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.

Από αριστερά: ο Γ. Γοργόλης-Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. “Εναλλακτικές Αποδράσεις” ο Νικ. Σουτόπουλος-τ. Σχολ. Σύμβουλος, δημοσιογράφος, η Αλεξάνδρα Λιαπίκου- τ. εκπαιδευτικός, ο Παναγ. Τσιαμάτος-Πρόεδρος ΕΛΣΗ, η Μαρίνα Ματθαίου- εκπαιδευτικός, ποιήτρια (2ο Βραβείο) και η Λαμπρινή Λιάτσου-τ. Σχολ. Σύμβουλος, εκπαιδευτικός στη “Λυρική Παμβώτιδα 2023

Συντονιστής του προγράμματος ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΣΗ Χάρης Λεοντάρης, ενώ την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού αποτελούσαν οι: Αγλαΐα Κωστοπούλου-Δρ Φιλολογίας, π. Μέλος ΔΕΠ Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, Λαμπρινή Λιάτσου-τ. Σχολική Σύμβουλος, MΑ δημιουργικής γραφής-ποιήτρια και Μίλτος Γήτας-δημοσιογράφος, ποιητής.

Η λυρική βραδιά στο Νησί Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε με γλυκές γεύσεις και εδέσματα, προσφορά από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Ιωαννίνων, Αφούς Βελογιάννη κ.ά.