Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Απόστολου

Ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Νέα Ιερσέη, ΗΠΑ.- Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με συνεχείς αναφορές “Άξιος”, τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, Πενσιλβάνιας, Μέριλαντ, Ντέλαγουερ και Βιρτζίνιας, κ. Απόστολου, στον κατάμεστο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλαϊ, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και συλλειτουργούντων άλλων ιεραρχών και πλήθους ιερέων από όλες τις κοινότητες.

Στην ενθρόνιση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της “Ηγεσίας των 100”, στελέχη ομογενειακών σωματείων και κοινοτήτων της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και άλλοι επίσημοι.

Ο κ. Ελπιδοφόρος

Μετά το πέρας της τελετής της ενθρονίσεως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε ως ημέρα χαράς την σημερινή για την Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης διότι, όπως είπε Τονίζοντας μεταξύ άλλων και ότι: «Τώρα, αγαπητέ αδελφέ, για πρώτη φορά αναλαμβάνετε στην αρχιερατική σας διακονία ακέραιη και πλήρη την ευθύνη μιας εκκλησιαστικής διοικήσεως, με ταπεινοφροσύνη και σεβασμό.

Για τη νέα σας αυτή διακονία δεν θα μπορούσατε να έχετε μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης από τον σεπτό πρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχη.

Ως μητροπολίτης επιφορτίζεστε πλέον με μεγαλύτερη ευθύνη τις προσπάθειες για την ενίσχυση της πνευματικής αποστολής της εκκλησίας.

Είστε ο πνευματικός πατέρας κλήρου και λαού και είμαι βέβαιος ότι δεν θα απογοητευτούν.

Εύχομαι να είστε πάντα άξιος στο υψηλό αυτό εκκλησιαστικό αξίωμα.”

Ο νέος μητροπολίτης κ. Απόστολος

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος μητροπολίτης κ. Απόστολος, εξέφρασε τον βαθύτατο σεβασμό του προς τη Μητέρα Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, ευχαρίστησε θερμά τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, την Αγία και Ιερά Σύνοδο για την εκλογή του και έστειλε μήνυμα αγάπης, ενότητας και ομοψυχίας προς όλους, για την προαγωγή του ποιμαντικού, φιλανθρωπικού, κοινωνικού και ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, δεσμευόμενος ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μία θυσιαστική διακονία, για το καλό του λαού.

Ενθρονιστήριο γεύμα

Αμέσως μετά την τελετή πραγματοποιήθηκε ενθρονιστήριο γεύμα στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων “The Venetian” στην πόλη Γκάρφιλντ με την συμμετοχή μελών 55 συνολικά κοινοτήτων από τις πέντε πολιτείες,  με τα έσοδα του γεύματος, με απόφαση του μητροπολίτη κ. Απόστολου, να δίνονται αποκλειστικά και μόνο για τις διακονίες και τα προγράμματα νεότητας και νέων ενηλίκων.

Με στοιχεία από ekirikas.gr