Πέντε νεκροί μέλη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη – Έφτασαν οι τραυματίες στην Ελευσίνα

Τελευταία νέα

Σε πέντε ανέρχονται οι νεκροί.

Με Απόφαση Νίκου Δένδια Τριήμερο Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Προσγειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το C-130 που μετέφερε τους τραυματίες από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Λιβύη όταν λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν φτάσει για να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Ντέρνα συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.

Παράλληλα, αναμένεται να απογειωθεί από τη Λιβύη σε λίγη ώρα και το  C-27 που μεταφέρει τους σορούς των 5 νεκρών εκ των οποίων οι δύο δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως ανακοινώθηκε και από  3 ελληνικά κανάλια σήμερα πρωί ( ΑΝΤ- ΟΠΕΝ- ΕΡΤ)  οι νεκροί είναι 5   + 7 τραυματικές σε άσχημη κατάσταση.

από τους 5 νεκρούς οι 3 ειναι γυναίκες γιατροί.

Ηταν σύνολο 19 άτομα ήλθαν στην Βεγγάζη με το ελληνικό C 130 που έφυγε χθες απο Ελευσίνα για Βεγγάζη μεταφέροντας φάρμακα και ήδη πρώτης ανάγκης.

Ανέβηκαν σε λεωφορείο από Βεγγάζη για Ντερνα και έγινε η σύγκρουση με φορτηγό.

Νωρίτερα

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε ότι τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι στη Λιβύη.

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε θα ακολουθήσει και νεότερη ενημέρωση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε σφοδρότατη μετωπική σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δύο υγειονομικοί κι ένα στέλεχος των Ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους. Σοκάρουν οι εικόνες από τα δύο φλεγόμενα οχήματα, ενώ άνθρωποι κρατούν τα κεφάλια τους και φάρμακα είναι σκορπισμένα παντού.

Δήλωση Νίκου Δένδια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με τον θάνατο μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη :

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος,  συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.  H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα,  κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.  

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

 

ΔΙΕΥΚΡΊΝΗΣΗ PHP

Η είδηση που δημοσιεύσαμε χθες (με επιφύλαξη, όπως σημειώναμε) αφορούσε τα μέλη της ελληνικής αποστολή και όχι Έλληνες ομογενείς της Λιβύης.

Συγκεκριμένα γράφαμε χθες Κυριακή, ξημερώματα Δευτέρας:

<<Πληροφορίες από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ προς την Panhellenic Post μιλούν για 4 Έλληνες ομογενείς νεκρούς από τον Daniel στη Λιβύη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άλλοι επτά Έλληνες είναι τραυματισμένοι ενώ 15 Έλληνες ετοιμάζονται για επαναπατρισμό στην Ελλάδα.

Την πληροφορία μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη διότι λόγω της ώρας (12:00 τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα) δεν μπορέσαμε να την διασταυρώσουμε με τις ελληνικές προξενικές αρχές της Λιβύης, είτε με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών…>>

Σήμερα το πρωί διευκρινίστηκε ότι οι νεκροί και οι τραυματίες ήτανε μέλη της ελληνικής αποστολής που επέβαιναν λεωφορείου το οποίο συγκρούστηκε με φορτηγό.

Ζητούμε συγγνώμη για την σύγχυση.