Η Ελληνική Γλώσσα στα άμεσα ενδιαφέροντα του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Αποστόλου

 

Νέα Ιερσέη, ΗΠΑ.- Η ελληνική γλώσσα, η διατήρηση και μεταλαμπάδευση των Ελληνορθόδοξων παραδόσεων, η προβολή του ελληνικού πολιτισμού, τα προγράμματα νεότητας και οι μικτοί γάμοι αποτελούν τους βασικούς τομείς στους οποίους θα εστιάσει την προσοχή και τις προσπάθειές του ο Μητροπολίτης της Νέας Ιερσέης, κ. Απόστολος.

Πρόκειται για τους βασικούς άξονες της ενθρονιστήριας ομιλίας, του κ Αποστόλου, οι οποίοι κέντρισαν το ενδιαφέρον των χιλίων περίπου ομογενών – αρχιερέων, κληρικών, ηγετών της ομογένειας – καθώς και των εκπροσώπων των 55 συνολικά κοινοτήτων της Μητροπόλεως που το πρωί του Σαββάτου, 16ης Σεπτεμβρίου 2023, ως γνωστόν,  κατέκλεισαν τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης, καθώς επίσης και εκείνων που παρακολούθησαν την Ακολουθία της Ενθρονίσεως μέσω γιγαντοοθόνης που είχε τοποθετηθεί στο κοινοτικό κέντρο.

Ειδικότερα, στα ποιμαντικά πλάνα του Μητροπολίτη κ. Αποστόλου είναι ένα νέο ξεκίνημα για την διατήρηση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, για την ενίσχυση των υπαρχόντων σχολικών μονάδων και την υλοποίηση της πρότασης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της 100ετίας για την ίδρυση δύο νέων ημερησίων σχολείων το πρώτο στο Λονγκ Αϊλαντ και το δεύτερο σε μια από τις κοινότητες της Βόρειας Νέας Ιερσέης.