Μαρινάκης για Λιβύη: «Ήταν τροχαίο δυστύχημα – Δεν μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ»

Αθήνα.- Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για το δυστύχημα στη Λιβύη. Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «Η είδηση του τραγικού δυστυχήματος στη Λιβύη που οδήγησε στο θάνατο πέντε συμπολίτες μας που είχαν μεταβεί εκεί για ανθρωπιστική βοήθεια μας γεμίζει οδύνη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτού του συγκλονιστικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος.»

Στην συνέχεια, ο ίδιος διευκρίνισε, ερωτηθείς σχετικά, πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το συμβάν ως τροχαίο δυστύχημα. «Πρόκειται για τραγικό τροχαίο, είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν ισχύει η πληροφορία πως μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ, το διαψεύδω αυτό» ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο» για ανασχηματισμό, είπε ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο απομάκρυνσης του κ. Δένδια και ζήτησε να μην μπαίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε πολιτική αντιπαράθεση.

Για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη

Ερωτηθείς για την υπόθεση Μπελέρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω σε σχέση με τα δικαιώματα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Το θέμα έχει τεθεί και θα τίθεται σε όλα τα επίπεδα. «Θα συνεχίσουμε να θέτουμε το ζήτημα σε κάθε επίπεδο» διαβεβαίω

Για το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε: «Πιστεύουμε στον διάλογο, θα κινηθεί σε όσα συμφωνήθηκαν στην πρώτη συνάντηση, πιστεύουμε στο κλίμα διαλόγου που καλλιεργείται και θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα..

Η Ελλάδα, πιστεύει στον διάλογο, πιστεύει στην επίλυση της μοναδικής διαφοράς που μας χωρίζει με την Τουρκία, που δεν είμαστε ακόμη εκεί, αλλά αυτός είναι ο στόχος. O διάλογος θα προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα και θα τον αξιολογούμε κάθε φορά με βάση και τις εξελίξεις».

Πότε θα γίνει η συνάντηση

Ερωτηθείς για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως, «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός για την Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχει στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 78ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αύριο, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Yale. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί ακόμη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ακόμη, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ.»