Τεράστια επιτυχία η προβολή ταινίας «Disconnect Me» του ομογενή Alex Lykos στο Σίδνεϊ

Το Enmore Theatre του Σίδνεϊ, πλημμύρισε από περίπου 1.000 θεατές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν προ ημερών στον εμβληματικό χώρο, για να παρακολουθήσουν το τρίτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του ομογενή Alex Lykos, με τίτλο Disconnect Me.

H ταινία-ντοκιμαντέρ, Disconnect Me, η οποία διαφέρει από τις συνηθισμένες ρομαντικές κωμωδίες του Lykos (Alex & Eve, Me & My Left Brain) επικεντρώνεται στην διαδικασία αποτοξίνωσης του Lykos από το κινητό του τηλέφωνο, στην οποία υποβάλει ο ίδιος τον εαυτό του για 30 ημέρες.

Συγκεκριμένα ο ίδιος, κλειδώνει το smartphone σε ένα χρηματοκιβώτιο και προσπαθεί να ζήσει όπως ζούσε κάποτε η κοινωνία, απαλλαγμένη από την εξάρτηση που δημιουργούν τα κινητά τηλέφωνα και τα social media.

Δεύτερος από τα αριστερά ο ομογενής σκηνοθέτης Alex Lykos, μαζί με τον Billy Costis στα δεξιά του και άλλους παρευρισκόμενους. Φώτο: Supplied

Υπενθυμίζεται, ότι κατόπιν πρόσφατης συνέντευξης που παραχώρησε ο Alex Lykos, στον δημοσιογράφο του «Νέου Κόσμου», Μιχάλη Γεωργίου, δημοσιεύθηκε σχετικό άρθρο, όπου ο ομογενής σκηνοθέτης μιλάει για την ταινία του, Disconnect Me, μοιραζόμενος τις δικές του εμπειρίες και απόψεις σχετικά με την επίδραση της τεχνολογίας στη σημερινή κοινωνία, κάνοντας ειδική αναφορά στις νεότερες γενιές.

Μετά από ένα χρόνο δουλειάς, το κοινό αντέδρασε θερμά και καταχειροκρότησε όρθιο την ταινία.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος του Inner West, Darcy Byrne, ο οποίος χαρακτήρισε το Inner West Council ως το «δημιουργικό κέντρο της Νέας Νότιας Ουαλίας».

Ο ομογενής σκηνοθέτης της ταινίας-ντοκιμαντέρ Disconnect Me, ALex Lykos επί σκηνής με την έφηβη τραγουδίστρια όπερας Angelina Castelli. Φώτο: Supplied

Η ατμόσφαιρα ήταν ενισχυμένη με τη μουσική συμμετοχή του θρυλικού George Ellis, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα λαμπρό σόλο όπερας από την έφηβη Angelina Castelli, η οποία, αποκάλυψε στον «Νέο Κόσμο», ότι επέλεξε να «θυσιάσει» μία βραδιά μελέτης στα μαθηματικά, για να καταφέρει να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Η Angelina Castelli μαζί με τη μητέρα της, Αφροδίτη, εμφανίζονται στην ταινία-ντοκιμαντέρ του Lykos.

Από αριστερά στα δεξιά: Ο Themi Kallos του SBS, ο σκηνοθέτης Alex Lykos και η υπουργός της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας, Sophie Cotsis, στην προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ Disconnect Me. Φώτο: Supplied

Ο Alex Lykos δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ότι την επόμενη Κυριακή έχει προγραμματιστεί μία ειδική προβολή στο Randwick, η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν από τη προβολή της ταινίας σε 30 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και πριν από τη διεθνή προβολή στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αντίδραση και την ανταπόκριση που έλαβε από το κοινό, ενώ πρόσθεσε:

«Η τεχνολογία είναι καλή, αρκεί να τη χρησιμοποιούμε για να βελτιώνουμε τη ζωή μας και όχι για να την ελέγχουμε».

Στιγμιότυπο από την ταινία Disconnect Me. Φώτο: Supplied
Η έφηβη τραγουδίστρια όπερας Angelina Castelli κατά τη διάρκεια ενός λαμπρού σόλο όπερας. Φώτο: Supplied
Ο εμβληματικός χώρος Enmore Theatre πλημμύρισε από θεατές κατά την προβολή της ταινίας του Lykos, Disconnect Me. Φώτο: Supplied