Το ετήσιο συνέδριο της Concordia στην Νέα Υόρκη

Ο Ομογενής Νικόλαος Λογοθέτης (Nicholas M. Logothetis), [Φωτογραφία] συνιδρυτής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Concordia, και ο συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μάθιου Σουίφτ, (Matthew A. Swift) υποδέχθηκαν θερμά τους συμμετέχοντες για την έναρξη του ετήσιου Συνεδρίου, που άρχισε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στον ειδικό χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Sheraton Times Square».

Η Concordia είναι ένας παγκόσμιος φορέας που συγκαλεί αρχηγούς κρατών, κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες μη κερδοσκοπικών οργανισμών, δεξαμενών σκέψης (Think Tanks) και ιδρυμάτων για την εύρεση διατομεακών λύσεων που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας.  Στόχος της είναι να δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα όπου οι προκλήσεις επιλύονται συλλογικά και χωρίς αποκλεισμούς. Η Concordia είναι ένας εγγεγραμμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός μελών που ιδρύθηκε το 2011 από τους Matthew A. Swift και Nicholas M. Logothetis.

Οι εργασίες της Συνόδου

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς (Eric Adams), άνοιξε τη Σύνοδο, καλωσορίζοντας την παγκόσμια κοινότητα στη Νέα Υόρκη για την εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ανάμεσα στους ομιλητές βρίσκονταν οι τωρινοί πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Παραγουάης και της Τουρκίας, καθώς και πρώην πρόεδροι της Κολομβίας και της Εσθονίας.

Ο Γιώργος Λογοθέτης, εκτελεστικός πρόεδρος της Libra Group και συμπρόεδρος του Συμβουλίου Ηγεσίας της Concordia, προχώρησε σε μια συγκινητική ομιλία, όπου μίλησε για την προσευχή και τον στοχασμό καθημερινά και «για τον ενδυναμωτικό ρόλο που παίρνουμε από αυτούς που ήρθαν πριν από εμάς», όπως ο αγαπητός του φίλος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, που βρισκόταν ανάμεσα στους παρόντες στη Σύνοδο και του είπε ό,τι κάνει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να ενδυναμωθούμε από αυτούς που είναι ανάμεσά μας» δήλωσε ο κ. Λογοθέτης, προσθέτοντας ότι «η Concordia τοπικοποιεί τον κόσμο με τον τρόπο που γιορτάζει δημοκρατικά τον ρόλο της ανθρωπότητας».

Από την πλευρά του, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κουδούνης, διευθύνων σύμβουλος της Calamos Investments, μοιράστηκε τις απόψεις του για τα τρέχοντα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κόσμος σε μια συνομιλία με τον συντάκτη οικονομικών των «Financial Times» στις Ηνωμένες Πολιτείες, Τζέιμς Φοντανέλα-Καν. Ο κ. Κουδούνης σημείωσε ότι όσον αφορά την φορολογική πολιτική, «οι πράξεις έχουν συνέπειες» επισημαίνοντας ότι πιθανόν χρειάζεται ένας χρόνος για να αισθανθούμε τα αποτελέσματα μιας αλλαγής στο επιτόκιο και ότι παρά τις διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια από την πανδημία Covid, τις αυξήσεις των επιτοκίων και τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, η «ανθεκτικότητα του καταναλωτή είναι μεγάλη».

Με στοιχεία από hellenicdna.com και ekirikas.gr

Φωτογραφία: Ο Δρ Γεώργιος Λογοθέτης κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Concordia, στο ξενοδοχείο «Sheraton Times Square» στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ελένη Σακέλλη.