Κηφισιά – Λαμία 1-1: Η οβίδα του Λούμορ λύτρωσε τους γηπεδούχους

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Κηφισιά και τη Λαμία με τον Λούμορ να σώζει τους γηπεδούχους με μια ασύλληπτη γκολάρα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μπήκαν τα γκολ και των δύο ομάδων.

Ένα αρκετό ωραίο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή έγινε στην Καισαριανή όπου η Κηφισιά ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Λαμία με τους γηπεδούχους να σώζουν το βαθμό στο 90+5′ με ένα τρομερό γκολ του Λούμορ με σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής.

Το ματς είχε αρκετές φάσεις, δύο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα και τόσο η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου όσο και αυτή του Βόκολου έπαιξαν για τη νίκη, δημιούργησαν αρκετές φάσεις, τις οποίες σπατάλησαν με το τελικό 1-1 να είναι δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι είναι χαρακτηριστικό πως είχαν 22 τελικές αλλά μόλις οι πέντε βρήκαν εστία ενώ οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είχαν δέκα με τρεις εξ αυτών να πηγαίνουν στην εστία του Αναγνωστόπουλου.

Το ματς ξεκίνησε με την Λαμία να απειλεί με το καλήμερα και δη στο πρώτο λεπτό με τον Τόσιτς αλλά το σουτ μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος χωρίς πρόβλημα.

Οι φιλοξενούμενοι στο 18′ είχαν δοκάρι και στη συνέχεια μια καλή στιγμή για να ανοίξουν το σκορ. Ο Τόσιτς εκτέλεσε φάουλ εκτός περιοχής με το αριστερό, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Αναγνωστόπουλου, εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στον Νούνιες που έκανε το γυριστό και έστειλε τη μπάλα έξω.

Η Κηφισιά άρχισε να ανεβάζει την απόδοση της και απείλησε δις σε ένα λεπτό. Αρχικά στο 24′ ο Μπιφουμά μπήκε ωραία στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα σουτ με τον Κοσέλεφ να διώχνει. Στο επόμενο λεπτό ο Ματέους Σάντος βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια στα δεξιά της περιοχής, επιχείρησε το σουτ με τον Τζανετόπουλο να βάζει την κόντρα και να διώχνει σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ και στο 33′ ο Ίλιεφ έκανε ωραία ενέργεια από τον άξονα και το σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας. Η Κηφισιά έχασε τη μεγαλύτερη στιγμή της στο πρώτο 45λεπτο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 45+1′ ο Μπιφουμά εκτέλεσε πλασαριστά ένα φάουλ προς τον Οζέγκοβιτς ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει, δεν βρήκε καλά τη μπάλα και ο Κοσέλεφ μπλόκαρε σταθερά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες αλλά με την εικόνα του αγώνα να παραμένει ίδια. Η Κηφισιά απείλησε πρώτη με τον Ματέους Σάντος στο 49′ στην περιοχή να κάνει το σουτ και τον Παπαδόπουλο με σωτήριο τάκλιν να κόβει τη μπάλα.

Η απάντηση της Λαμίας ήρθε στο 54′ όταν η μπάλα έφτασε αριστερά στον Λόνγκο ο οποίος από δύσκολη θέση έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μασούρα και έφυγε παράλληλα έξω.

Δοκάρι με τον Μασούρα η Κηφισιά

Η Κηφισιά “απάντησε” στα δοκάρια στο 56′ με ένα τρομερό σουτ του Μασούρα. Ο δεξιοπόδαρος μπακ έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής έπιασε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Η Λαμία από την πλευρά της θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ στο 58′ με τον Καρλίτος. Ο Ισπανός φορ έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε στα χέρια του Αναγνωστόπουλου.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου συνέχισαν να απειλούν και να ψάχνουν το 1-0. Αρχικά στο 67′ διαγώνιο σουτ του Τετέι που είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα έφυγε εκτός. Στο 69′ ο Μπιφουμά έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Τετέι να κάνει την προβολή αλλά τον Κοσέλεφ να διώχνει τη μπάλα σε μια αρκετά καλή στιγμή των γηπεδούχων.

Στο 77′ ο Οζέγκοβιτς έκανε ωραία ενέργεια του μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και σουτ με το δεξί με τον Κοσέλεφ να απομακρύνει σωτήρια τη μπάλα.

Δύο λεπτά μετά την είσοδο του σκόραρε ο Ακούνια

Η Λαμία κόντρα στη ροή του αγώνα στα τελευταία λεπτά άνοιξε το σκορ. Στο 84′ σε σέντρα προς τον Λόγνκο αυτός πήρε την κεφαλιά πάσα για τον Ακούνια, που είχε περάσει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα, και αυτός από δύσκολη θέση έκανε το διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Αναγνωστόπουλο.

Ισοφάρισε με γκολάρα του Λούμορ η Κηφισιά

Η Κηφισιά δεν τα παράτησε. Στα λεπτά που έμεναν μέχρι το φινάλε έψαξε την ισοφάριση και τη βρήκε στο 90+5′ με ένα τρομερό σε εκτέλεση σουτ από τον Λούμορ με το αριστερό εκτός περιοχής. Η μπάλα έφυγε από το αριστερό πόδι του μπακ της Κηφισιάς βρήκε στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία στο βάθος της εστίας του Κοσέλεφ για το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Λούμορ, Τσάπαν, Βαφέας, Παπασάββας (88′ Κωνσταντακόπουλος), Ιπαλιμπο, Ίλιεφ (65′ Τετέι), Μπιφουμά (78′ Αντερέγκεν), Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλει, Σίμον, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος (75′ Παύλοβετς), Σαντάνα (79′ Στάνκο), Νούνιες (82′ Ακούνια), Σλίβκα, Τόσιτς (69′ Μούλα), Καρλίτος (68′ Τσιλούλης), Λόνγκο.

Πηγή:sport24.gr