Μητσοτάκης: Απόλυτη προσήλωση στις αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγηση του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σημείωσε ότι αυτό διεξάγεται εν μέσω μίας νέας καιρικής δοκιμασίας. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα και ότι η προσοχή στρέφεται κυρίως στην Εύβοια, καθώς εκεί εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα από το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι αυτή η πυκνότητα των επιθέσεων της κλιματικής κρίσης, οδηγεί την κυβέρνηση να ενισχύσει περισσότερο την Πολιτική Προστασία και προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αποτελεί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «οριζόντια προτεραιότητα όλων των πολιτικών μας».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στη Θεσσαλία. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχουν οι πρώτες αποζημιώσεις έχουν καταβληθεί σε χρόνο-ρεκόρ, ότι συνεχίζονται οι αυτοψίες και εκτίμησε ότι η ανάταξη της πληγείσας περιοχής θα απαιτήσει χρόνο καθώς στόχος είναι να φτιαχτούν καλύτερες υποδομές. Το θέμα των ζημιών που έγιναν στη Θεσσαλία είναι ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Έρχονται δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε Δημόσιο και Υγεία

«Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματος μας», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά σε δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα συζητηθούν στο υπουργικό. Η πρώτη αφορά στον τρόπο επιλογής διοικήσεων στους φορείς του Δημοσίου, με τον κ. Μητσοτάκη να εξηγεί ότι θα δώσει οριστική απάντηση σε μία διαχρονική παθογένεια.

Η δεύτερη μεταρρύθμιση αφορά στην αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων στη χώρα μας, τα οποία προκαλούν πολλούς θανάτους αλλά και αναπηρίες. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το σχέδιο που εκπονήσει ο υπουργός Υγείας «στον πυρήνα του έχει την ίδρυση 17 ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης των Εγκεφαλικών, με αποκλειστικό αντικείμενο τη συγκεκριμένη απειλή».

Έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την εισήγηση του τονίζοντας «την απόλυτη προσήλωσή μας στις μικρές και μεγάλες αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών», εξηγώντας ότι αυτό που θέλουν οι πολίτες από την κυβέρνηση είναι «να εφαρμόσουμε μεγάλες και τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς δημοσίων πολιτικών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε σε δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το Δημόσιο και την Υγεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε σε δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το Δημόσιο και την Υγεία DIMITRIS PAPAMITSOS