Κυβέρνηση: Ο Κασσελάκης να μάθει τις βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας

Φωτογραφία: EUROKINISSIΟ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Σήμερα η κυβέρνηση τον κάλεσε να μάθει -εκτός από τους χώρους του κοινοβουλίου- και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες
«Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο τρόπο», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή μία ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αθήνα.- Ευθεία επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή μία ανάρτηση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές που είναι κλειστοί στα γραφεία τους και ″χειροκροτητές″», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης.

H απάντηση ήλθε κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ από τον Π.Μαρινάκη:

«Επειδή επισκέπτεται όλο και περισσότερο το κοινοβούλιο ο κ. Κασσελάκης αν και εξωκοιβουλευτικός, να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες στους χώρους αλλά να μάθει κάποιες αρχές της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, κάτι που είναι απαραίτητο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι νόμοι, οφείλουμε να του πούμε, ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, που είναι η βασικότερη αρχή της δημοκρατίας. Και ψηφίζονται από βουλευτές –που τους χαρακτηρίζει «χειροκροτητές» απαξιωτικά- οι οποίο είναι οι νόμιμα εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είναι εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου και σημείωσε ότι υπάρχουν νομοσχέδια που ψηφίζονται με αυξημένες πλειοψηφίες, δηλαδή και από βουλευτές άλλων κομμάτων, ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία ο κ. Κασσελάκης;»

«Τι θέλει να μας πει με την σημερινή του ανάρτηση ο κ. Κασσελάκης; Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Και τι έχουνε να πούνε οι βουλευτές του κόμματος του που έχουν ψηφίσει νομοσχέδια; Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε πριν από λίγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε στην συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με φόντο τη συνέντευξη Κασσελάκη στο Star, τόνισε ακόμη ότι «η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά η εικόνα μιλάει από μόνη της και δυστυχώς βγαίνουν γρήγορα συμπεράσματα. Θέλουμε να αντιπαρατεθούμε συνολικά και περιμένουμε ρητώς διατυπωμένες πολιτικές θέσεις και προτάσεις».

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ μέσω υποκλοπών

Μέσω της υπόθεσης των υποκλοπών και με αφορμή τον διορισμό του νέου ΔΔ της ΑΔΑΕ εκτοξεύει πυρά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης. Σε ανάρτησή του ο νέος αρχηγος απαντα στην κυβέρνηση και στον εκπρόσωπο της Παύλο Μαρινάκη. «Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση», γράφει στο twitte o κ. Κασσελάκης.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση δίνει και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη η οποία απαντά στον κ. Μαρινάκη ότι η κυβέρνηση έχει θράσος, αναφερόμενη στο θέμα της ΑΔΑΕ και της εκλογής των μελών.

«Θέλει περισσό θράσος να παραδίδεις μαθήματα δημοκρατίας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», σημειώνει η κ. Αυγέρη, και προσθέτει «λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών».

Σημειώνεται ότι, χθες,  όπως καταγγέλλουν κόμματα της αντιπολίτευσης – αλλά και με μία σύμπραξη μεταξύ ΝΔ και Ελληνικής Λύσης, πέρασαν, από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, οι αλλαγές στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών (ΑΔΑΕ), όπως έγινε και για το ΕΣΡ και μάλιστα με αμφισβητούμενο ερμηνεία του πώς υπολογίζεται η απαιτούμενη πλειοψηφία των τριών πέμπτων.

Νέα απάντηση από την κυβέρνηση

Το πινγκ πονγκ των αντεγκλήσεων συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παυλος Μαρινάκης απαντά εκ νέου με ανάρτησή του στα σόσιαλ.
Υπογραμμίζει ότι ο κ. Κασσελάκης αντί να προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», καλό για όλους θα ήταν να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλής

 

Headlines