Αλλαγή φρουράς στο Συμβούλιο της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας

Μετά από μια περίπου δεκαετία ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Λάρυ (Λάζαρος) Χοτζόγλου, ο οποίος προέρχεται από την κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ παρέδωσε τα ηνία στον νέο αντιπρόεδρο Νικόλαο Μπαλίδη, ο οποίος προέρχεται από την κοινότητα της Αναστάσεως στο Ράι της Νέας Υόρκης.

Η αλλαγή έλαβε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπικοπής.

Την συενδρίαση διηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Εκτός από τα πολλά θέματα τα οποία περιελάβανε η Ημερήσια Διάταξη η συνεδρίαση είχε και αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα καθώς, μετά από την αφοσιωμένη και διακεκριμένη υπηρεσία του στο συμβουλευτικό σώμα προς τις επαρχιακές ενορίες, ολοκληρώθηκε το έργο του απερχόμενου πλέον Αντιπροέδρου, Άρχοντος Λάζαρου Χατζόγλου, με τον Σεβασμιώτατο να τον ευχαριστεί για την προσφορά του.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Ηλίας Βίλλης καλωσόρισαν το νέο Αντιπρόεδρο, Άρχοντα Νικόλαο Μπαλίδη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Επαρχιακού Συμβουλίου, μαζί με τις αντίστοιχες ενορίες τους, για τη σκληρή δουλειά και αφοσίωσή τους στα επιτυχημένα καθήκοντα προς όφελος της Οικογένειας της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Στη συνέχεια ο π. Ηλίας Βίλλης παρουσίασε έκθεση με τα πεπραγμένα του Συμβουλίου ενώ εξέφρασε τη δέσμευση ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνουν επισκέψεις και σε άλλες ενορίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Ο Επαρχιακός Διευθυντής Νεολαίας, Κωνσταντίνος Παντελιάς, έκανε ενημέρωση για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αφορούν στη Προστασία των Νέων, τη Θρησκευτική Αγωγή, και την επιτυχία του Camp Saint Paul 2023.

Φωτογραφίες: Orthodox Observer

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/anamniseiw.net