Επεισόδιο Μπέου με ψηφοφόρο του- Νέα Γκάφα Κασσελάκη – Απάντηση από ΝΔ

Με τη φράση «αυτά συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς ένα μήνα» απάντησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος  μετά το χαστούκι που έδωσε σε πλημμυροπαθή σήμερα το πρωί μετά από λογομαχία που είχε προηγηθεί.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή Άλλη Μεριά στον Βόλο όπου κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί, με αφορμή το μπάζωμα του ρέματος στην περιοχή, το οποίο καταγγέλλουν πως γίνεται χωρίς στοιχειώδη μελέτη.

Η αστυνομία κλήθηκε εκ νέου και μετά από λίγο στην περιοχή εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος ο οποίος κατέληξε να έχει έντονη λογομαχία με έναν από τους κατοίκους, τον οποίο μάλιστα γύρισε και χαστούκισε.

Ακολούθησε ανταλλαγή χαρακτηρισμών και βαριών εκφράσεων.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή Άλλη Μεριά στον Βόλο όπου κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί, με αφορμή το μπάζωμα του ρέματος

«Τραμπούκε, να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφιζα» φώναζε ο πολίτης ενώ ο δήμαρχος Βόλου ακούγεται  να δίνει εντολή στους αστυνομικούς να συλλάβουν όλους τους διαμαρτυρόμενους γιατί παρεμπόδιζαν το έργο, ενώ κάτοικος που ήταν μέσα στο ρέμα, κατέγραφε τα γεγονότα.

Δείτε το βίντεο 

Η απάντηση Μπέου για το περιστατικό

Ο δήμαρχος Βόλου, λίγη ώρα μετά το περιστατικό με τον πλημμυροπαθή προχώρησε σε ανάρτηση τονίζοντας τα εξής:

«Κυκλοφορεί την τελευταία ώρα ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές έντασης μεταξύ εμού και αυτών που παρεμπόδισαν τις εργασίες στην Άλλη Μεριά. Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ένα μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες)» τόνισε για να προσθέσει.

«Μπορώ να δεχθώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμα και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Τα… βρήκαν ο Μπέος με τον πολίτη που χαστούκισε

Τελικά τόσο ο Α. Μπέος όσο και ο πλημμυροπαθής φαίνεται πως τα… βρήκαν μετά από λίγη ώρα, στο γραφείο του δημάρχου Βόλου.

Ο δήμαρχος ανήρτησε βίντεο μέσα από το Δημαρχείο κατά το οποίο συνομιλεί με τον πολίτη.

Στο βίντεο ακούγεται ο κ. Μπέος να λέει πως «όταν φθάσεις στην ηλικία μου και έρθεις κάποιος και σε βρίσει, να δεις πώς θα αντιδράσεις, και ειδικά όταν αυτό που κάνω, το κάνω για εσάς και δεν έχω συμφέρον».

Έπειτα, ο δήμαρχος ρώτησε τον πολίτη πόσο χρόνων είναι με αυτόν να απαντάει 26. Τότε ο δήμαρχος του είπε: «έχεις δικαίωμα να κάνεις και άλλα λάθη» και έκανε χειραψία μαζί του, ενώ ένας από το επιτελείο του δημάρχου ακούγεται να λέει «ζήτα συγγνώμη από τον δήμαρχο», με τον πολίτη να ζητά συγγνώμη.

«Δεν θέλω συγγνώμη, δεν είμαι παπάς να σε συγχωρήσω», απάντησε ο δήμαρχος.

Νέα Δημοκρατία: Απαντά στον Στέφανο Κασσελάκη για τον Αχιλλέα Μπέο

Με ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα επισημαίνει πως ο Αχιλλέας Μπέος δεν έχει τη στήριξή του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Αχιλλέα Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου, απάντησε η Νέα Δημοκρατία.

Το κυβερνών κόμμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει την παράδοση των ψεμάτων και σημείωσε ότι ποτέ δεν τάχθηκε στο πλευρό του κ. Μπέου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται για «αποφόρτιση» ο κ. Κασσελάκης είπε να ασχοληθεί με τη ΝΔ και τον Βόλο συνεχίζοντας την παράδοση των ψεμάτων που μας έχει συνηθίσει το κόμμα του. Προφανώς, γνωρίζει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι υποψηφιότητες τις οποίες ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία αφορούν τις περιφέρειες καθώς και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας και σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπέος.

Αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη κάθε πράξης βίας κατά πολιτών

Ζητάει, δηλαδή, ο κ. Κασσελάκης την άρση της στήριξης σε μια υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι, εκτός από τη δική του εκδοχή μεταπολιτικής, ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί και τη μετα-αλήθεια! Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη κάθε πράξης βίας κατά πολιτών».

«Δώστε μια πρώτη ανάσα στη χώρα»

Η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη ήρθε μετά το περιστατικό χειροδικίας του Αχιλλέα Μπέου σε πλημμυροπαθή πολίτη του Βόλου.

«Το μακρύ χέρι του Μπέου, του εκλεκτού του Κ. Μητσοτάκη στον Βόλο. Σήμερα έδειρε πολίτη. Χθες κατάβρεξε πολίτη. Καλώ τον πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου.

Άραγε εκπροσωπεί τον κόσμο του Κέντρου ένας πρωθυπουργός που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε Μπέους που «πνίγουν» τις πόλεις τους; Και που σε εθνικό επίπεδο στηρίζεται σε Βελόπουλους για να ελέγξει τη σύνθεση ανεξάρτητων αρχών;

Την επόμενη Κυριακή έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές. Δώστε μια πρώτη ανάσα στη χώρα», έγραψε στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε την παραπάνω αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.