Ο Ελληνισμός του Εξωτερικού Χρειάζεται την Παρουσία Ικανών Ομογενών στην Διεθνή Πολιτική Κονίστρα

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ελληνοαμερικανού Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου (Gus Lambropoulos),για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στην 59η Περιφέρεια της Πολιτειακής Γερουσίας, προκάλεσε το ενδιαφέρον της ομογένειας της Νέας Υόρκης τόσο στις τάξεις των απλών πολιτών όσο και στις οργανώσεις.

Οικονομολόγος και επιχειρηματίας, ο Κ. Λαμπρόπουλος, δραστήριο μέλος της οργανωμένης ομογένειας, Α΄ Αντιπρόεδρος του Hellenic Congress of America, αντιπροσωπεύει το πολιτικό μέλλον της ελληνοαμερικανικής κοινότητας η οποία έχει ανάγκη από διακεκριμένες παρουσίες στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, τόσο σε Πολιτειακό όσο και σε Ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ενόψει, μάλιστα, των προκριματικών εκλογών του προσεχούς Ιουνίου, και της εκκίνησης της προεκλογικής εκστρατείας, η Panhellenic Post  υποστηρίζει την υποψηφιότητά του όπως και τις υποψηφιότητες όλων των ομογενών υποψηφίων στα διάφορα πολιτικά πόστα  και  συνιστά όχι μόνο την υπερψήφισή τους, αλλά και την οικονομική ενίσχυσή τους, ώστε να πολλαπλασιαστεί αποτελεσματικά  η «ελληνική ομάδα» στο Κογκρέσο,  σε τοπικό και Ομοσπονδιακό επίπεδο,  καθώς και στις τοπικές δημοτικές αρχές.

Συνεπικουρούμενος από την σύζυγό του -και γνωστή ομογενή δικηγόρο- Μαρία Μάρκου, η οποία γνωστοποίησε, επίσης, ότι θα κατέλθει για περιφερειακή σύμβουλος στην 36η Βουλευτική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ο Κ. Λαμπρόπουλος, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε στην ειδική τελετή ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του,  εκλεγόμενος θα επιδιώξει να προωθήσει τοπικά ζητήματα όπως  η οικονομικά προσιτή στέγη και η υγειονομική παροχή και περίθαλψη. Και, μάλιστα, όπως τόνισε,  αυτά μπορούν να επιτευχθούν χωρίς «την ριζοσπαστική ρητορική του μαρξισμού».

Όσο κι αν έχουμε στην Ελλάδα την αντίληψη ότι οι ομογενείς πολιτικοί ασχολούνται μόνο με ελληνικά εθνικά θέματα, αυτό δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια.  Παράλληλα με αυτά, πρώτη μέριμνα και φροντίδα τους είναι η επίλυση προβλημάτων και θεμάτων της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών, αναπόσπαστα μέλη των οποίων είναι και οι ομογενείς πολίτες. Χρειαζόμαστε, επομένως, την ανάδειξη όσο το δυνατόν περισσότερων ομογενών στην πολιτική κονίστρα των διαφόρων κρατών υποδοχής,  έτσι ώστε η ομογένεια να αισθάνεται δυνατή και η φωνή της να μπορεί να ακουστεί και στους πιο υψηλούς διεθνείς πολιτικούς θώκους, ιδιαίτερα δε των ΗΠΑ, όπου και λαμβάνονται κατά κανόνα οι κρίσιμες αποφάσεις.

Σημειώνουμε πως  η 59η Περιφέρεια, όπου ο κ. Λαμπρόπουλος θέτει υποψηφιότητα για την Πολιτειακή Γερουσία, περιλαμβάνει συνοικίες από τις περιοχές Αστόρια, Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ, Γκρινπόιντ, Ουίλιαμσπεργκ, Στίβεσαντ Τάουν, Κιπς Μπέι και Μάρεϊ Χιλ. γειτονιές που βρίθουν Ελλήνων ομογενών.  Επομένως ανάλογη οφείλει -και αναμένεται-  να είναι και η υποστήριξή τους στο πρόσωπο του κ. Λαμπρόπουλου.

Σχετικά με την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου, ο επίτιμος πρόεδρος του Hellenic Congress of America κ. Νίκος Αποστολόπουλος τον περιέγραψε στην Panhellenic Post ως “καλό παιδί, καλό ομογενή και καλό Έλληνα” με καλές και δημιουργικές ιδέες ενώ η σύζυγός του Μαρία Μάρκου, μιλώντας στην εκδήλωση αναγγελίας της υποψηφιότητας είπε πως  “χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο όπως αυτός, διότι είναι ένας άνθρωπος καθαρός, πάντα με το χαμόγελο και πάντα να βοηθήσει. Δεν έχει ανάγκη να μπει στην πολιτική για τα χρήματα. Δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ».