Στο αγκυροβόλιο του Πειραιά το πλοίο που είχε πιάσει φωτιά κοντέινέρ του ανοιχτά της Κέας

Η φωτιά περιορίστηκε άμεσα από το πλήρωμα με τη μέθοδο της ψύξης.

Στο αγκυροβόλιο του Πειραιά κατέπλευσε με ασφάλεια, πλοίο μεταφοράς κοντέινερ, όταν χθες βράδυ ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή της Κέας εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε ένα από τα εμπορευματοκιβώτιά του, που περιορίστηκε άμεσα από το πλήρωμα με τη μέθοδο της ψύξης.

Το πλοίο με σημαία Χονγκ Κονγκ, στο  οποίο επιβαίνουν 26 άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί υπήκοοι, είναι φορτωμένο με 1517 κοντέινερ και είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Συνοδεύεται από πλωτό του λιμενικού και σκάφος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σήμερα το πρωί το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ αναμένεται να ελλιμενιστεί σε συγκεκριμένη προβλήτα στο εμπορικό λιμάνι προκειμένου να ξεφορτωθεί το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο και να ελεγχθεί η κατάσταση του φορτίου.

Η φωτιά

Η Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Βράδυ της Δευτέρας στο εμπορευματοκιβώτιο πλοίου μεταφοράς κοντέινερ με 26 άτομα πλήρωμα στη θαλάσσια περιοχή 12,5 ναυτικά μίλια βόρεια της νήσου Κέας.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός μέχρι στιγμής, ενώ η  φωτιά περιορίστηκε από το πλήρωμα με τη μέθοδο της ψύξης των εσωτερικών τοιχωμάτων του εμπορευματοκιβωτίου.

Naftemporiki.gr