Συνάντηση Ελλήνων γιατρών και δικηγόρων στο Γκρίνπορτ της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη.- Την ευκαιρία να συναντηθούν σε ένα διαφορετικό σκηνικό, μακριά από τους θορυβώδεις δρόμους της πόλης και την αμεσότητα των επαγγελματικών υποχρεώσεων είχαν οι Ελληνες γιατροί και δικηγόροι της Νέας Υόρκης, το απόγευμα της Κυριακής.

Ειδικότερα, το ραντεβού δόθηκε σε έναν χώρο που θυμίζει εξοχή, καλοκαίρι και κάτι από Ελλάδα: το Οινοποιείο Κοντοκώστα (Kontokosta Winery), στη γραφική περιοχή του Γκρίνπορτ, σε μια ευκαιρία για ένα γρήγορο φαγητό αλλά και ένα ποτήρι ποιοτικό κρασί. Σύμμαχος σε αυτή τη διαδικασία οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, που διαδέχτηκαν το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας, που οδήγησε τις προηγούμενες ημέρες σε καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες δρόμων, υποδομών και οικιών, αλλά και ακύρωση δραστηριοτήτων, γεγονότα που φάνταζαν, το απόγευμα της Κυριακής, ως μακρινό παρελθόν.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ακόμη πρωτοβουλία της διοίκησης του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου, που έχει θέσει πλέον, ως πρώτη προτεραιότητα, την ενίσχυση της επαφής και της δικτύωσης μεταξύ των μελών της, με έμφαση, ιδίως, στους νεότερους επιστήμονες, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συνευρέσεις και γνωριμίες με παλαιότερους και καταξιωμένους Ελληνες γιατρούς.

Δρ. Νικόλαος Νισσύριος, Γεώργιος Ζαπάντης και Δρ. Αντώνης Γάσπαρης. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου, Δρα Αντώνιο Γασπαρή, στον χώρο του Οινοποιείου Κοντοκώστα προσήλθαν περισσότερα από 100 άτομα, ένα μεγάλο ποσοστό εκ των οποίων ήταν ειδικευόμενοι ιατροί, που έρχονται σταδιακά πιο κοντά στον Σύλλογο.

«Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ στο Οινοποιείο Κοντοκώστα προκειμένου να διοργανώσουμε μια εκδήλωση για τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Δικηγόρων. Συγκεντρώθηκαν 100 άτομα, πολλή νεολαία και είμαι χαρούμενος, διότι όταν έκανε μια άλλη εκδήλωση την άνοιξη, είχε προταθεί να κάνουμε κάτι στο οινοποιείο, έξω στο Λονγκ Αϊλαντ. Χαίρομαι που είναι πολλά νέα παιδιά, έκανε και τέλεια μέρα. Οι μισοί σχεδόν που μαζεύτηκαν είναι ειδικευόμενοι», τόνισε ο Δρ Αντώνιος Γασπαρής, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ζαπάντης.

«Ηταν ευτυχής η συγκυρία να έχουμε τον τέλειο καιρό για την συνάντηση αυτή, ανάμεσα στα μέλη του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου και του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων. Η συμμετοχή από μέλη, φίλους, νεολαία και φοιτητές ήταν εξαιρετική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δρα Αντώνιο Γασπαρή για την ευκαιρία να συναντηθούμε όλοι μαζί, σε ένα χαλαρό περιβάλλον, με ήλιο, καθαρό αέρα, νόστιμο φαγητό και κρασί, πριν κρυώσει ο καιρός. Ευχόμαστε να επαναλάβουμε μια ανάλογη εκδήλωση και του χρόνου», είπε ο κ. Ζαπάντης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος θα διοργανώσει την ετήσια δεξίωση το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του κέντρου εκδηλώσεων «Guastavino’s», ενώ, όπως τόνισε ο Δρ Γασπαρής, εντός του 2024 θα διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα με μικρές και μεγαλύτερες δράσεις και εκδηλώσεις.

Πηγή:ekirikas.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε