Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): «Τομές και μεταρρυθμίσεις από τώρα για 10 στόχους το 2030»- Βολές ΚΚΕ κατά Κασσελάκη

Βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή τη σημερινή ομιλία του στον ΣΕΒ εξαπολύει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «το «προοδευτικό» όραμα του κυρίου Κασσελάκη και η «ανασυγκρότηση» του ΣΥΡΙΖΑ χτίζεται προφανώς με «σύμμαχο» τον ΣΕΒ, με «το κεφάλαιο που δεν πρέπει να δαιμονοποιείται» και με εργαζόμενους που, αντί για αξιοπρεπείς μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και οριστική κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων, θα παίρνουν «μετοχές» στις επιχειρήσεις για να υπηρετούν προφανώς πιστά τα συμφέροντα των «συνεταίρων»-αφεντικών τους, στο πλαίσιο του «νέου κοινωνικού συμβολαίου» της «ΣΥΝ-εργασίας τους»».

«Έχουν άδικο όσοι τον κατηγορούν ότι είναι απολιτίκ»

Παράλληλα, το ΚΚΕ τονίζει πως «αν αυτές οι χρεοκοπημένες αξίες και συνταγές είναι «πρόοδος», τότε δεν θέλουμε να φανταστούμε καν τι είναι η συντήρηση και η οπισθοδρόμηση».

Καταληκτικά, σύμφωνα με το ΚΚΕ, αποδεικνύεται ότι «έχουν άδικο όσοι κατηγορούν τον κ. Κασσελάκη ότι είναι “απολιτίκ”, έχει σαφέστατη πολιτική πρόταση, μόνο που αυτή υπηρετεί τα κέρδη των λίγων καπιταλιστών και όχι τις ανάγκες των πολλών, των εργαζομένων, συνολικά του λαού».

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «στην Ελλάδα ο μεγάλος ασθενής είναι η Δικαιοσύνη. «Τελευταίοι στην απονομή Δικαιοσύνης σε όλη την Ευρώπη», επισημαίνοντας ότι «αν οι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους έχετε το λόγο μου δεν θα ασκήσω καμία επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης».