United Cup Αυστραλίας: Στο Νο.2 η Ελλάδα με Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Οι Έλληνες φίλοι του τένις ετοιμάζονται να υποδεχθούν και πάλι στην Αυστραλία την ελληνική ομάδα τένις με επικεφαλής την Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά, Φώτο:AAP via AP Photo/Patrick Semansky)

 

Το United Cup επιβεβαίωσε και επίσημα την παρουσία της Ελλάδας με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη για τη διοργάνωση του 2024, που θα βάλει την Ελλάδα στο Νο.2 του ταμπλό.

Η Ελλάδα θα είναι για μια ακόμα χρονιά μια από τις υπολογίσιμες δυνάμεις του United Cup, εξαιτίας της παρουσίας των δυο κορυφαίων της Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες, αλλά και μονίμων πια κατοίκων των Top 10 της ΑΤΡ και της WTA, του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη.

Η ελληνική ομάδα, η οποία είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά στο πρώτο United Cup, το 2023, θα επιστρέψει το 2024 και θα είναι στο Νο.2 του ταμπλό, πίσω μόνο από την Πολωνία, της Iga Swiatek και του Hubert Hurkacz.

Επιβεβαιώνεται επίσης επίσημα και η παρουσία του Novak Djokovic, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Πολύ δυνατή θα είναι και η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον Taylor Fritz και την Jessica Pegula να τη στελεχώνουν, ενώ στο τουρνουά θα συμμετέχουν ακόμα οι Caroline Garcia, Marketa Vondrousova, Jiri Lehecka, Borna Coric, Donna Vekic, Felix Auger-Aliassime, Cameron Norrie, Daniel Evans, Zhizhen Zhang, Qinwen Zheng, Casper Ruud, Alexander Zverev, Angelique Kerber και Alex De Minaur.Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες μειώθηκαν, καθώς πέρσι η κάθε ομάδα είχε στη διάθεσή της 4 παίκτες ΑΤΡ (3 μονά και 1 διπλά) και 4 παίκτριες WTA (3 μονά και 1 διπλά).

Φέτος, θα έχουν από 3 παίκτες και παίκτριες (2 μονά και 1 διπλά).

Για την Ελλάδα θα αγωνιστούν οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη, Στέφανος Σακελλαρίδης, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Πέτρος Τσιτσιπάς και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και το τουρνουά θα λάβει χώρα σε δυο γήπεδα, τη RAC Arena του Περθ και την Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ.Οι 18 ομάδες που θα λάβουν μέρος θα χωριστούν σε 6 ομίλους των 3 ομάδων, με τις 6 κορυφαίες και τις 2 καλύτερες δεύτερες από κάθε πόλη (η κάθε πόλη θα έχει 3 ομίλους), να μπαίνουν στα προημιτελικά. Τα ημιτελικά και ο τελικός θα γίνουν στο Σίδνεϊ.

Ο Τζόκοβιτς θα παίξει στο United Cup

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θ’ αρχίσει την αγωνιστική περίοδο του 2024, συμμετέχοντας στο United Cup, που θα διεξαχθεί από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου στην Αυστραλία. Πρόκειται για ένα μεικτό τουρνουά παικτών που εκπροσωπούν την χώρα τους και στο οποίο -τουλάχιστον προς το παρόν- δεν έχει δηλώσει συμμετοχή ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Σ’ αυτήν την διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στο Περθ και στο Σίδνεϊ, θα λάβουν μέρος 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, της οποίας θα ηγηθεί ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης.

Πέρυσι, ο Σέρβος θρύλος με τα 24 Grand Slam, δεν συμμετείχε σε αυτό το τουρνουά, καθώς επέλεξε ν’ αρχίσει την χρονιά από την Αδελαΐδα, ένα από τα τουρνουά που προηγούνται παραδοσιακά του Australian Open, μαζί με αυτά που διεξάγονται στο Μπρισμπέϊν και στο Οκλαντ.

Οπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του United Cup, «στο τουρνουά θα συμμετάσχουν εννέα από τους καλύτερους 20 παίκτες στον κόσμο και πέντε από τις 10 κορυφαίες τενίστριες».