Μεγάλη νίκη του Περιστερίου (87-70)

Το Περιστέρι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Basketball Champions League, επικρατώντας της Σομπατέλι εντός έδρας με σκορ 87-70.

Την πρώτη νίκη του στο εφετινό Basketball Champions League, πανηγύρισε το Περιστέρι.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αντέδρασε μετά την ήττα από τη Λε Μαν στην πρεμιέρα, επικρατώντας άνετα με 87-70 της Σομπατέλι, στη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου, υποχρεώνοντας τους Ούγγρους στη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η κυριαρχία του Περιστερίου στην… εναέρια κυκλοφορία (39 έναντι 26 ριμπάουντ) και τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, απλοποίησαν το έργο της ελληνικής ομάδας, η οποία είδε στο δεύτερο ημίχρονο τους Τζέιλεν Χαντς (20π., 3/7τρ.) και Τζόε Ράγκλαντ (18π., 3/4τρ.) να εκτελούν κατά… ριπάς και να την οδηγούν σε μία άνετη νίκη.

Το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη, εξασφάλισε από το πρώτο ημίχρονο μία διψήφια διαφορά ασφαλείας και χωρίς να χάσει τη διάρκεια του, διεύρυνε τη διαφορά στο δεύτερο, απέναντι σε μία Σομπατέλι, που έδειχνε να έχει αποδεχθεί τη… μοίρα της.

Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοβ και ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ, Δημήτρης Αγραβάνης.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 45-34, 62-49, 87-70