Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση και υπερηφάνεια στη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στη μαθητική παρέλαση που έγινε στην Θεσσαλονίκη σήμερα το πρωί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Συνολικά παρέλασαν 20 σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης.

Την αυλαία της παρέλασης άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια οι σημαιοφόροι των σχολείων. Πλήθος κόσμου με σημαίες στα χέρια, παραβρέθηκε στην παρέλαση για να καμαρώσει τα παιδιά που συμμετείχαν. Σύμμαχος ήταν και ο ανοιξιάτικος καιρός.

Παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης μαζί με την οικογένειά του, ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τα παιδιά του, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καθώς και άλλοι βουλευτές κομμάτων, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θεσσαλονίκη- παρέλαση Θεσσαλονίκη- παρέλαση

Στις 12:30, τα σχολεία που είχαν οριστεί, με τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες και με μια αντιπροσωπεία μαθητών κατέθεσαν επίσης, στεφάνια σε μνημεία, προτομές και ανδριάντες ηρώων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σημειώνεται ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη συμπρωτεύουσα.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από το thestival.gr

Πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την πόλη

Δοκιμαστικές διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα.

Η δοκιμαστική πτήση της ομάδας ΖΕΥΣ και του ιστορικού αεροσκάφους Spitfire έγιναν  στο πλαίσιο δοκιμαστικής παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Πηγή: enikos.gr