Η 28η Οκτωβρίου στο Σχολείο της Θείας Αναλήψεως στο Φέρβιου

Ο διευθυντής του σχολείου της Θείας Αναλήψεως στο Φέρβιου, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, στα πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου συνεχάρη τους μαθητές για την προσπάθεια που καταβάλλουν, το εκπαιδευτικό προσωπικό για τον επαγγελματισμό και αφοσίωση τους και ευχαρίστησε τους γονείς για την αγάπη και εμπιστοσύνη τους στο σχολείο.

Οπως ανέφερε, “Στο ελληνικό σχολείο τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν μόνο την γλώσσα, αναπτύσσουν χαρακτήρα με αρετές. Δεν μπορεί κανένας άνθρωπος να είναι ευτυχισμένος στη ζωή, έλεγαν οι αρχαίοι σοφοί Έλληνες, αν δεν ζει ενάρετο βίο. Τα σχολεία της διασποράς διατηρούν, προστατεύουν και διαιωνίζουν την κληρονομιά μας. Εορταστικά προγράμματα σαν το σημερινό μαθαίνουν στα παιδιά την ελληνική τους ταυτότητα και να αγαπούν την πατρίδα. Αποτελούν έναν σταθμό αναγέννησης των οραμάτων που έχουμε.

Μόνο μέσα από βιώματα, τραγούδια, ύμνους, θεατρικές παραστάσεις, επιτυγχάνεται ο σκοπός αυτός.

Μέχρι τώρα λέγαμε ότι η Ελλάδα έδωσε στον κόσμο την δημοκρατία, την φιλοσοφία, τους Ολυμπιακούς αγώνες και τόσα άλλα, τώρα προσθέτουμε και τη φιλοπατρία. Ολες οι δασκάλες μας έχουν ένα παθολογικό πάθος για τη γλώσσα μας, τη θρησκεία, την πατρίδα.

Ο διευθυντής του σχολείου της Θείας Αναλήψεως στο Φέρβιου, Δημοσθένης Τριανταφύλλου.

Με τέτοιες δασκάλες και τέτοια σχολεία ο Ελληνισμός της Αμερικής θα συνεχίσει να ζει και να προοδεύει.

Είμαι πολύ περήφανος για το σχολείο μας, το μοναδικό στην Αμερική με μαθητές μέχρι την 9η τάξη.”

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Στέλιος Σωκράτους, συνεχάρη εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές για το πρόγραμμα που παρουσίασαν και έκανε μία αναφορά στα γεγονότα της επετείου.

Ο αντιπρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Παναγιώτης Σάρδης, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της εκκλησίας στο έργο του σχολείου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Μαριάννα Τσαρτόλια, ανέφερε ότι οι γονείς βοηθούν και στέκονται στο πλευρό των δασκάλων και κάλεσε όλους να προσφέρουν ότι μπορούν για την πρόοδο και ευημερία του σχολείου.

Η σχολική γιορτή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τα θέματα που επελέγησαν όσο και για την παρουσία των μαθητών που ερμήνευσαν τους ρόλους τους (φωτογράφια και στοιχεία ΕΚ)  με πατριωτική έξαρση και με υπερηφάνεια.