ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-2/ Superleague: Η βαθμολογία

Με σούπερ Ποντένσε, ο οποίος πέτυχε γκολ στο 10′ και στο 54′, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι έφυγαν χωρίς δυσκολία από το Γεντί Κουλέ.

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε την δύσκολη αποστολή στο Γεντί Κουλέ σ’ ένα εύκολο βράδυ. Οι ερυθρόλευκοι άλωσαν την έδρα του ΟΦΗ, του οποίου επικράτησαν 2-0 για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ο “καυτός”, Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ κλείδωσε την νίκη στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 54′.

Πλέον, ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (5/11, 19:30). Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 21 πόντους (έχουν και την τιμωρία απ’ το ματς με τον Παναθηναϊκό και θα ασκήσουν έφεση), με τον ΟΦΗ να παραμένει στους 13 πόντους.

Το ματς

Ο ΟΦΗ μπήκε στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ο Ολυμπιακός στην πρώτη τελική μπήκε μπροστά στο σκορ και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό. Ο Κίνι από τα δεξιά έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Μασούρας με ωραία κίνηση είδε τον Ποντένσε στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με τη μία πλάσαρε και βρήκε δίχτυα. Από εκεί και ύστερα οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού.

Κυκλοφορούσαν την μπάλα, ψάχνοντας ρήγματα στην άμυνα των Κρητικών, ενώ με την πίεση στη μεσαία γραμμή επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν λάθη των γηπεδούχων. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να μεταφέρει με ασφάλεια την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, όπως και να απειλήσει. Στο 23′ έχασε και τον Μπάκιτς εξαιτίας τραυματισμού.

Στο 29ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Μετά από κλέψιμο, ο Έσε τροφοδότησε τον Γιόβετιτς αριστερά στην περιοχή, εκείνος εκτέλεσε, αλλά αστόχησε. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Μασούρα στο 45′ να έχει τελική, όμως δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Η προειδοποίηση ήρθε με δύο τελικές του Μασούρα (48′) και του Σολμπάκεν (51′). Τρία λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Βούρος έκανε το λάθος γύρισμα, ο Γιόβετιτς πήρε την κατοχή από τα αριστερά, γύρισε στον Ποντένσε, ο οποίος προ κενής εστίας σκόραρε.

Οι Πειραιώτες εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω και μετά το 2-0. Στο 60′ ο Μασούρας σούταρε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Μπάουμαν. Τέσσερα λεπτά αργότερα μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιόβετιτς, ανάγκασε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ σε δύσκολη απόκρουση.

Ο ΟΦΗ μετά το 70ο λεπτό επιχείρησε να ορθώσει το ανάστημά του. Είχε άστοχη εκτέλεση φάουλ από τον Τοράρινσον, ενώ στο 72′ ο Τοράλ πήρε μέτρα στο γήπεδο, σούταρε, όμως αστόχησε. Ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου στο 82ο λεπτό με τον Ποντένσε να προσπαθεί να κρεμάσει τον Μπάουμαν.

Μέχρι και το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε κάποια άλλη διαφοροποίηση. Ο Κίνι στο 89′ δοκίμασε από μακριά το πόδι του, δίχως κάποιο αποτέλεσμα. Έτσι, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία άνετη νίκη σε μία δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός
  • ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (46′ Αμπάντα), Τοράρινσον, Λάρσον (79′ Μαρινάκης), Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγος (68′ Τοράλ), Μπάκιτς (26′ Φελίπε), Ντίκο (67′ Ριέρα).
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά (83′ Καρβάλιο), Ποντένσε (83′ Σκάρπα), Σολμπάκεν (65′ Μπιέλ), Μασούρας (76′ Αλεξανδρόπουλος), Γιόβετιτς (65′ Κααμπί).

Superleague: Η βαθμολογία μετά την ένατη αγωνιστική

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (9Η)

Βόλος – Κηφισιά 2-1
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 3-2
Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-1
Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 5-0
Αρης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0
ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Παναθηναϊκός 22
2. Ολυμπιακός 21*
3. ΑΕΚ 20
4. ΠΑΟΚ 17
5. Λαμία 15
6. Αρης 14
7. ΟΦΗ 13
8. Πανσερραϊκός 9*
9. Αστέρας Τρίπολης 8
10. Κηφισιά 7
11. Ατρόμητος 6
12. Παναιτωλικός 6
13. ΠΑΣ Γιάννινα 5
14.Βόλος 5*
*Πανσερραϊκός και Βόλος έχουν ματς λιγότερο.
* Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.