Δημήτρης Βίτσας: «Μπορείς να μιλάς για ενότητα, αλλά θα πρέπει και να την πράττεις»

Αθήνα.- Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετρούν αντίστροφα, καθώς εκεί θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα των διαγραφών των τεσσάρων στελεχών (Στέφανου Τζουμάκα, Δημήτρη Βίτσα, Νίκου Φίλη και Πάνου Σκουρλέτη).

Όπως είπε στο MEGA ο Δημήτρης Βίτσας, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ισορροπία για τα θέματα που θα συζητηθούν, ωστόσο τόνισε πως θα πρέπει να συζητηθούν οι διαγραφές του ίδιου και των υπολοίπων.

«Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη. Μπορώ να παλέψω για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόμμα»

«Σε 10 ημέρες θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Πιστεύω πως θα υπάρξει μία ισορροπία, να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Χθες έγινε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν απλή η τοποθέτηση του προέδρου. Εντόπιζε τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ζήτημα της ακρίβειας, όπως και της Γάζας, που πρέπει να μας θλίβει και να μας κινητοποιεί», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Εκκρεμούν τα ζητήματα των τεσσάρων διαγραφών. Μπορείς να μιλάς για ενότητα, αλλά θα πρέπει και να την πράττεις. Δεν αμφισβητούμε ότι ο Κασσελάκης είναι πρόεδρος. Έγιναν οι εκλογές, πήρε τόσες χιλιάδες ψήφους, η Έφη Αχτσιόγλου πήρε λιγότερες, εκλέχτηκε πρόεδρος. Είναι διαφορετικό πράγμα αυτό κι άλλο στις πρώτες τοποθετήσεις να είσαι έξω από τις αποφάσεις του συνεδρίου. Η χθεσινή του ομιλία ήταν επικεντρωμένη στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονιά μας και η χώρα. Εάν δεν υπήρχε η ομιλία του στον ΣΕΒ δεν θα υπήρχαν αυτές οι αντιδράσεις».

«Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη»

Αναφερόμενος σε όσους λένε στους διαγραφέντες να χαμηλώσουν τους τόνους και να ζητήσουν συγγνώμη, σημείωσε: «Πρέπει να ξέρουμε και για ποιο πράγμα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη. Εγώ δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη. Μπορώ να παλέψω για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόμμα».

Με την Δώρα Αυγέρη να χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «πεθαμένο λικέρ» πριν τον Κασσελάκη, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε πως πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμαζε, θα έλεγα. Βεβαίως, δεν πήγε καλά στις εκλογές, αλλά τέτοια κατηγορία απέναντι στον προηγούμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω ξανακούσει. Καλό είναι να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς στην παρούσα περίοδο», δήλωσε.

Όσο για την αποστασιοποίηση του Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε πως είναι δική του απόφαση πλέον. «Θεωρώ άχαρο να επικαλούμαστε τη μαρτυρία του. Εάν θέλει να μιλήσει, θα μιλήσει», είπε.

Τέλος, ο Δημήτρης Βίτσας ξεκαθάρισε πως η Κεντρική Επιτροπή δεν μπορεί να διαγράψει μέλη του κόμματος, αλλά μόνο να γνωμοδοτήσει.

Πηγή:in.gr