Κηφισιά – ΑΕΚ 1-1: Γκέλα στην Καισαριανή για την Ένωση, οι γηπεδούχοι πήραν σπουδαίο βαθμό

Η Κηφισιά έβαλε στοπ στην ΑΕΚ, το ματς στην Καισαριανή για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League έληξε ισόπαλο 1-1, με τον Βαφέα στο 85′ να απαντάει στο γκολ της Ένωσης από αυτογκόλ του Σναϊντερλάν (58′).

Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα πήρε η Κηφισιά απέναντι στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, η αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα των Βορείων Προαστίων και την Ένωση στην Καισαριανή έληξε ισόπαλη 1-1 για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Oι ποδοσφαιριστές του Αλμέιδα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, αύξησαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραραν στο 58ο λεπτό με αυτογκόλ του Σναϊντερλάν, έπειτα από προσπάθεια του Σιντιμπέ.

Ωστόσο, η Κηφισιά δεν το έβαλε κάτω και στο 85ο λεπτό ισοφάρισε με τον Νίκο Βαφέα, έπειτα από αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΚ. Έτσι η “Σταχτοπούτα” πήρε το σημαντικό αυτό αποτέλεσμα.

Στην βαθμολογία η ΑΕΚ έφτασε τους 21 πόντους, ενώ στους οκτώ βρίσκεται η ομάδα των Βορείων Προαστίων. Πλέον, η Ένωση συγκεντρώνεται στο κρίσιμο παιχνίδι με την Μαρσέιγ για το Europa League (9/11, 22:00).

Το ματς

Η ΑΕΚ ήθελε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την Κηφισιά να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Μάλιστα, μόλις στο 2ο λεπτό είχε και την πρώτη τελική του αγώνα. Ο Οζέγκοβιτς συνέκλινε, έκανε το σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Αθανασιάδης.

Η Ένωση κυκλοφορούσε την μπάλα και έψαχνε διάδρομο στην άμυνα της Κηφισιάς. Στο 8′ ο Ελίασον απείλησε εκτός περιοχής, ενώ στη συνέχεια της φάσης η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα με τον Πόνσε. Όμως, ο Τσούμπερ, ο οποίος έκανε το γύρισμα, ήταν εκτεθειμένος. Οι παίκτες του Αλμέιδα συνέχιζαν να απειλούν.

Στο 12′ ο Σιντιμπέ σούταρε στην κίνηση άστοχα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά από κοντά, με τον Αναγνωστόπουλο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 29ο λεπτό η ΑΕΚ ξαναβρήκε δίχτυα με τον Ελίασον μετά την ωραία μεταβίβαση του Γιόνσον. Ωστόσο, ο παίκτης της Ένωσης ήταν εκτεθειμένος.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια. Το 0-0 παρέμεινε έως το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Ελίασον στο 42ο λεπτό να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί σέντρα του Πισάρο από τα δεξιά. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε ξανά δυνατά ψάχνοντας το γκολ που θα της δώσει το προβάδισμα.

Στο 48′ ο Πόνσε τροφοδότησε όμορφα τον Ελίασον στα δεξιά, εκείνος πάτησε στην περιοχή, συνέκλινε, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 54′ η Ένωση είχε ακόμη μία τελική με κεφαλιά του Μοχαμάντι, όμως ο Αναγνωστόπουλος δήλωσε παρών. Στο 58′ η ΑΕΚ πήρε αυτό που άξιζε βάσει της απόδοσής της στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Από τα δεξιά, ο Πισάρο τροφοδότησε τον Σιντιμπέ, εκείνος κέρδισε τις κόντρες, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Σναϊντερλάν και κατέληξε στα δίχτυα της Κηφισιάς.

Η Ένωση συνέχιζε να έχει τον πρώτο λόγο. Στο 61′ ο Πόνσε εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Λαντρ και πέρασε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αλμέιδα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος επέστρεψε μετά τις 25 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα στο 66′ είχε μεγάλη ευκαιρία, όταν δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος διόρθωσε λάθος του.

Η ΑΕΚ είχε κι άλλες στιγμές, όπως στο 72ο λεπτό, με διπλή ευκαιρία από τον Ελίασον. Ο ρυθμός έπεσε και η Κηφισιά άδραξε την ευκαιρία. Στο 85′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κόντραρε, ο Σιντιμπέ δεν έδιωξε και ο Βαφέας από ευνοϊκή θέση την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1.

Λίγο αργότερα στο 86′ η Ένωση βρήκε δίχτυα με τον Άμραμπατ, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ, ενώ υπήρξαν και διαμαρτυρίες για πέναλτι στον Λιβάι. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Στο 90+2′ ο Γαλανόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον εξαιρετικό Αναγνωστόπουλο να διώχνει ξανά.

Η Κηφισιά θα μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή στο 90+6′. Ο Μασούρας έτρεξε στην κόντρα, επιχείρησε να κρεμάσει τον Αθανασιάδη, όμως ήταν άστοχος. Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού.

  • ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς (90′ Πέιος), Λόικ, Βαφέας, Σναϊντερλάν, Ιπαλίμπο, Πρίτσας (73′ Τετέι), Αντερέγκεν (90′ Αντούνες), Παρράς (83′ Λούμορ), Οζέγκοβιτς (73′ Μπιφουμά).
  • ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Κάλενς (83′ Πήλιος), Μήτογλου, Μοχαμάντι, Γιόνσον (62′ Πινέδα), Γαλανόπουλος, Πισάρο (62′ Άμραμπατ), Ελίασον, Πόνσε (62′ Γκαρσία), Τσούμπερ (82′ Μάνταλος)

Πηγή: sport24.gr