Μια εκδήλωση για την «Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ»

Ο Commander Νίκος Παπαδόπουλος στο βήμα

Αθήνα.- Τέσσερις ομιλίες, από ισάριθμους εκλεκτούς ομιλητές, διεξήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου με θέμα «Εθνική επέτειος του ΟΧΙ».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Athens Plaza Hotel και την παρακολούθησαν εκλεκτοί καλεσμένοι.

Οργανωτές η εταιρεία East Mediteranean Business Council Allience (EMBCOA) και η American Legion in Greece.  Οικοδεσπότης ο Νίκος Παπαδόπουλος, Commander.

Ομιλητές ήταν οι:

Ilias I. Katsos,  πρόεδρος της EMBCOA

Stelios Fenekos, υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α

Thanos Choupis,  Δημοσιογράφος

Meletis Meletopoulos,  διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύντομη αναφορά στο θέμα των καθοριστικών επιπτώσεων που είχε στην φήμη και στην αποκατάσταση των Έλλήνων μεταναστών της Αμερικής το «ΟΧΙ» και οι επακολουθήσασες  πρώτες νικηφόρες μάχες των Ελλήνων κατά των Ιταλών στα βουνά της Αλβανίας, έκανε ο Δημοσιογράφος-εκδότης, Χρήστος Μαλασπίνας.

Οι  τοποθετήσεις όλων των ομιλητών ήταν εδρασμένες  σε ιστορικά στοιχεία που συνέβησαν πριν και κατά την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα και το «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά.

Αριστερά, Γιάννης Παρασκευάκος και Χρήστος Μαλασπίνας.

Σε ανάρτησή του ο Νίκος Παπαδόπουλος σημειώνει τα ακόλουθα για την εκδήλωση:

Φίλες και φίλοι της Αμερικανικης Λεγεώνας στην Ελλάδα.
Η χθεσινοβραδυνή εκδήλωση του ΕΜBCA (East Mediterranean Business Council Alliance) και του Post GC 01 της Αμερικανικής Λεγεώνας στο Athens Plaza Hotel είχε μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή ενός σημαντικού αριθμού φίλων. Οι τέσσερις ομιλητές μας (Lou Katsos, Στέλιος Φενέκος, Μελέτης Μελετόπουλος και Θανάσης Χούπης) μίλησαν για την μεγάλη εποποιία της χώρας μας-την 28η Οκτωβρίου 1940. Ήσαν εξαιρετικοί και μας ενθουσίασαν με τον γλαφυρό τρόπο που μίλησαν για την ένδοξη σελίδα τη Ελληνικής ιστορίας. Η παρέμβαση του δημοσιογράφου Χρήστου Μαλασπίνα για την ομογένεια στην Αμερική συμπλήρωσε με επιτύχια τον κύκλο των ομιλίων. Και για μία άλλη φορά θαυμάσαμε το ταλέντο της κυρίας Αnastasia Zannis η οποία μας έβαλε στο patriotic mood with two stirring renditions of the Greek and the American anthems. H κυρία Zannis έκλεισε αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση με ένα σουξέ της Σοφίας Βέμπο και ένα Αμερικανικό spiritual.
Όπως και για μια προηγούμενη ζωντανή εκδήλωση μας, οφείλω να ευχαριστήσω τον κυριο Ηλία (Lou) Katsos που χώρις την στήριξη του δεν θα γινόταν η χθεσινοβραδυνή εκδήλωση.
Lou Katsos, η Αμερικανική Λεγεώνα στην Ελλάδα σε ευχαριστεί για όλα όσα κάνεις για τον Ελληνισμό και την ένδοξη ιστορία μας.
Η εκδήλωση θα είναι σε video σύντομα. Εάν ενδιαφέρεσθε να το λάβετε, στείλτε μου το email σας στο nickson11@outlook.com.