Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Επίσημα με κόσμο στις εξέδρες το ντέρμπι

Κανονικά με την παρουσία φιλάθλων θα διεξαχθεί το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ.

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί κανονικά με την παρουσία φιλάθλων των ερυθρολεύκων, όπως αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ.

Το προεδρείο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ανέφερε μετά το τέλος της χθεσινής εκδίκασης ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά με την παρουσία φιλάθλων. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ζήτησε διευκρινίσεις για τη συγκεκριμένη απόφαση και η αιτιολόγηση είναι ότι δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Αν παραμείνει ως έχει η τιμωρία των Πειραιωτών τότε, με βάση το πρόγραμμα, κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθούν τα παιχνίδια με Παναιτωλικό και ΑΕΚ για τη 12η και τη 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Stoiximan Super League: Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. ως προς τη διεξαγωγή του αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ με ή χωρίς θεατές.

Η Επιτροπή δέχτηκε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή δεν χρειάζεται να αποφανθεί επί του θέματος, αφού σχετικά έχουν ήδη εκφραστεί μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Σύμφωνα δε με την παραπάνω εκτίμηση, οι αποφάσεις που αφορούν σε διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές, εκτελούνται μετά την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης, αφού στην αντίθετη περίπτωση, μπορεί μια ομάδα να εκτίσει πρώτα την ποινή της και να αθωωθεί μετά, άρα η αθώωσή της να είναι άνευ σημασίας.

Η ΕΠΟ τέλος καλεί τη SL1 να εφαρμόζει σωστά τον κανονισμό αυτόν, αντίθετα με όσα έχει πράξει στο παρελθόν“.