Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου από την ομογένεια του Παρισιού

CELEBRATION du “NON” historique du 28 octobre 1940 par la diaspora grecque de Paris.
Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου από την ομογένεια του Παρισιού.


Για την Επετείου του ΟΧΙ’, τελέσθηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στον Ι. Ναό του Αγίου Στεφάνου η Δοξολογία και η επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ.κ Δημητρίο.
Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Γαλλία, κ. Δημήτριος Ζεβελάκης.

Η Ελληνική Κοινότητα και Κυπριακή Κοινότητα στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αψίδα του Θριάμβου.

Το απόγευμα η Ελληνική και Κυπριακή Κοινότητα υποδέχθηκαν τα μέλη και τους φίλους τους στο Ελληνικό Σπίτι. Τίμησαν με την παρουσία τους όλες οι ελληνικές αρχές.
Μετά την εισαγωγή και το καλωσόρισμα από τη πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, Σέτας Θεοδωρίδου, χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρέσβυς της Ελλαδας. Τον πανηγυρικό και την ιστορική τοποθέτηση έκανε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας, ιστορικός Νίκη Παπαηλιάκη. Ακολούθησε κονσέρτο με τον συνθέτη Γρηγόρη Μπελαβίλα, με μουσικές εμπνευσμένες από τους πίνακες της έκθεσης “ΩΣΜΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΊΣΙ” που φιλοξενεί η Ελληνική Κοινότητα με την ευκαιρία των 100 χρόνων του οργανωμένου ελληνισμού στο Παρίσι.
Ο συλλέκτης Dimitris Fatouros και η σύζυγος του Άννα de Albuquerque δώρισαν στην κοινότητα ένα έργο του Αλέκου Φασιανού, μέρος της συλλογής τους, με σκοπό την ενίσχυση της καμπάνιας για την εξωτερική ανακαίνιση του Ελληνικού Σπιτιού.
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς όπως και όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Printer Friendly Page Envoyer à un ami