Η Ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη  στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και η Ομογένεια – Αφήστε την ήσυχη!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη χθεσινή (11.11.23) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Θα σταθούμε σε ένα μόνο σημείο της που αφορά την Ομογένεια.

Γιουχαΐσματα, αποχωρήσεις στελεχών αλλά και χειροκροτήματα από του «προεδρικούς». Τις κεφαλές των 4ρων επί πίνακι αξιώσε ο κ. Κασσελάκης και ένας από Παρευρισκόμενους του φώναξε: «να πας στην Ομογένεια».

«Έχω Ομογένεια στο Μαϊάμι, με χαρά θα πάω να τους “κερδίσουμε”. Να σέβεστε όλους του απόδημους, όλους τους ομογενείς. Εκτός αν προτιμάτε να χάνουμε και να χάνουμε και να χάνουμε!», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «ατάκα» του κ. Κασσελάκη αν και ευρηματική και ενισχυτική του γοήτρου της ομογένειας, είναι, εντούτοις, παραπλανητική.  Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε με ποια ιδιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  εμπλέκει την Ομογένεια στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και στις διαφωνίες της προεδρίας του κόμματος με επώνυμα ιστορικά στελέχη του. Ούτε και γνωρίζουμε τι εννοεί όταν λέει “έχω Ομογένεια στο Μαϊάμι

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Κασσελάκης σπούδασε στην Αμερική. Αυτό, όμως, από μόνο του, δεν τον καθιστά ομογενή. Άλλωστε, ομογενής δεν είναι ο μετανάστης εργαζόμενος και ούτε, φυσικά, ο φοιτητής. Ομογενής είναι ο Απόδημος Έλληνας που έχει γεννηθεί στην Αμερική από Έλληνες γονείς (ή γονέα) και αποκτά, έτσι, την Αμερικανική υπηκοότητα (Δίκαιο εδάφους).

Από την άλλη μεριά, ο κ. Κασσελάκης, μέχρι την ώρα που αποφάσισε (;) να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να είχε ιδιαίτερες επαφές με την οργανωμένη ομογένεια. Μάλλον η δεύτερη αγνοούσε τον πρώτο και ο πρώτος τη δεύτερη. Όπερ δεν μπορεί να χρησιμοποιεί σήμερα την ομογένεια ως κτήμα του που περιμένει την πρώτη κίνησή του για να τρέξει ξοπίσω του.

Άλλωστε, κατά την πρόσφατη παρουσία του κ. Κασσελάκη στη Νέα Υόρκη, όπου ταξίδεψε προκειμένου να παντρευτεί με τον σύντροφό του, ώστε  να αποκτήσει  ο δεύτερος  δικαίωμα να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση, σε όσες εκδηλώσεις προγραμμάτισαν και υλοποίησαν οι παρατρεχάμενοί του, η παρουσία της ομογένειας ήταν απελπιστικά μικρή.  Αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. Κανείς στην Ομογένεια δεν τον γνώριζε μέχρι ένα μήνα πριν. Ούτε και αποτελούσε μέλος κάποιας ομογενειακής οργάνωσης. Επομένως, δεν αποτελεί κανενός είδους εκπρόσωπό της.

Ας αφήσουν, λοιπόν, την ομογένεια ήσυχη να αντιμετωπίσει (και να λύσει) τα δικά της προβλήματα. Που είναι και πολλά. Και ας λύσουν τις όποιες διαφορές τους εντός του ΣΥΡΙΖΑ μη αναμιγνύοντας  παντάπασιν,την Ομογένεια. Η οποία, μάλιστα, κατά τον κ. Κασσελάκη, θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και τη νίκη! Διότι τι άλλο μπορούσε να εννοεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με η φράση: «Να σέβεστε όλους του απόδημους, όλους τους ομογενείς. Εκτός αν προτιμάτε να χάνουμε και να χάνουμε και να χάνουμε!»…

Ας κερδίσουμε, ας κερδίσουμε, ας κερδισει η αλήθεια!..