Εκτός λειτουργίας τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία στη Γάζα – Αδιάκοποι βομβαρδισμοί

Άνευ προηγουμένου η ανθρωπιστική καταστροφή στη βόρεια Γάζα, με τα νοσοκομεία να έχουν μπει στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού.

Γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι ακόμα και τραυματίες προσπαθούν να φύγουν προς τα νότια, χωρίς πρόσβαση σε βασικές προμήθειες.

Εικόνες που θυμίζουν τη Νάκμπα – την αναγκαστική μετακίνηση χιλιάδων Παλαιστινίων από τα εδάφη τους το 1948 – κατακλύζουν τα διεθνή ΜΜΕ όσο οι διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός πέφτουν στο κενό.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις στη Γάζα – παρά τη διεθνή πίεση – χωρίς ωστόσο να φαίνεται να έχει ένα ρεαλιστικό σενάριο απεμπλοκής.

06:58 Δύο ακόμα Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο δύο στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες με Παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα την Κυριακή.

06:53 Εκτός λειτουργίας τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Γάζας

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το Αλ Κουντς λόγω έλλειψης καυσίμων ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το Αλ Σίφα που συνεχίζει να είναι περικυκλωμένο από τον ισραηλινό στρατό.

06:40 Ισραηλινή επιδρομή και συγκρούσεις στη Ναμπλούς

Ήχοι από πυροβολισμούς ακούγονται στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα στη Ναμπλούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις των ισραηλινών δυνάμεων με Παλαιστίνιους μαχητές.

Οι νυχτερινές επιδρομές έχουν γίνει κανόνας στη Δυτική Όχθη μετά τις 7 Οκτωβρίου.

06:25 Χωρίς νερό, τροφή, καύσιμα και νοσοκομεία

Καλημέρα σας. Και σήμερα θα παρακολουθήσουμε μαζί τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ.

Πηγή: in.gr