Χτύπημα με δεκάδες νεκρούς στη νότια Γάζα – Βομβάρδισαν νοσοκομείο, σκοτώθηκε ο διευθυντής του

Η υγειονομική κρίση στη Γάζα γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα καθώς το Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις σε νοσοκομεία, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς ως ορμητήρια.

Οι επιδημίες και η πείνα καραδοκούν στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας που για πάνω από 40 μέρες υφίσταται σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Σύγκρουση στην ισραηλινή ηγεσία μετά από την απόφαση για τα καύσιμα στη Γάζα

Οι επιχειρήσεις του Ισραήλ επεκτείνονται στη νότια Γάζα όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης πόλεων, όπως και στη Δυτική Όχθη με ολονύχτιες επιδρομές στην Τζενίν.

Η διεθνής πίεση στο Τελ Αβίβ αυξάνεται αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης.

Δείτε τις εξελίξεις στο in

07:00 Σκοτώθηκε ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Γουάφα

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Γουάφα στην πόλη της Γάζας σκοτώθηκε και αρκετοί γιατροί τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τη νύχτα κατά του νοσοκομείου, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Το όνομα του ήταν Μιντχάντ Μέισεν, σύμφωνα με αναφορές.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή κατά του νοσοκομείου Αλ Γουάφα και του οίκου ευγηρίας στην περιοχή Αλ Ζάχρα.

06:30 Τρία κράτη της APEC ζητούν εκεχειρία

Το Μπρουνέι, η Ινδονησία και η Μαλαισία κάλεσαν για μια άμεση, διαρκή και σταθερή ανθρωπιστική εκεχειρία που θα οδηγήσει σε παύση των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, μεταδίδει το Reuters.

Οι χώρες δήλωσαν ότι προέβησαν σ’ αυτή την ενέργεια προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία για έναν καλύτερο και δίκαιο προβληματισμό στις συζητήσεις που αφορούν στην κατάσταση στη Γάζα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών των κρατών που συμμετέχουν στην Οικονομική Συνεργασία Ασίας – Ειρηνικού (APEC), η σύνοδος της οποίας πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Σαν Φρανσίσκο.

06:03 Ποσότητα καυσίμων εισήλθε στη Γάζα

Μια πρώτη ποσότητα καυσίμων εισήλθε στη Γάζα αφού το Ισραήλ υπέκυψε στις πιέσεις των ΗΠΑ για περιορισμένες παραδόσεις ώστε να επιτραπεί η επεξεργασία των λυμάτων και η επανέναρξη των επικοινωνιών μετά από διήμερη διακοπή ρεύματος, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πρώτη παράδοση έγινε από την Αίγυπτο αργά χθες Παρασκευή, καθώς το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις του.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) δήλωσε ότι το 70% των κατοίκων δεν είχαν πρόσβαση σε καθαρό νερό στη νότια Γάζα, όπου τα ακατέργαστα λύματα έχουν αρχίσει να ρέουν στους δρόμους.

Το μπλακ άουτ των επικοινωνιών παρεμπόδισε τις παραδόσεις βοήθειας, πρόσθεσε η UNRWA.

04:35 «Είδα μία μπάλα φωτιάς να κατευθύνεται προς τον καταυλισμό» – Μαρτυρίες για το χτύπημα στη Μπαλάτα

Ο Τζαμάλ Ραγιάν, ένας 52χρονος δημοσιογράφος από την Μπαλάτα, δήλωσε σύμφωνα με το Al Jazeera ότι βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού του όταν έγινε η έκρηξη.

«Ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πριν ακούσω την έκρηξη είδα μια μπάλα φωτιάς στον ουρανό πάνω από τον καταυλισμό και στη συνέχεια υπήρξε μια τεράστια έκρηξη που έγινε αισθητή μέσα στα πυκνοκατοικημένα σπίτια του καταυλισμού», δήλωσε ο Ραγιάν στο Al Jazeera.

«Αφού άκουσα την έκρηξη πήγα γρήγορα στο σημείο από όπου προήλθε ο ήχος και συνειδητοποίησα ότι είχε συμβεί στο αρχηγείο της Φατάχ», είπε ακόμα.

Ο Ραγιάν είπε ότι περαιτέρω εκρήξεις τον τραυμάτισαν στα πόδια. Στη συνέχεια είδε «δύο πτώματα να βγαίνουν» από το κτίριο, «ή θα μπορούσαμε να πούμε, μέρη του σώματός τους».

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι η έκρηξη ήταν τεράστια και πραγματικά ισχυρή, δεν μπορώ να την περιγράψω», πρόσθεσε. «Μπορώ να πω ότι δεκάδες σπίτια κοντά στην έδρα υπέστησαν σοβαρές ζημιές».

04:17 26 νεκροί μετά από αεροπορική επιδρομή στη Χαν Γιουνίς

Ο βομβαρδισμός μιας κατοικημένης γειτονιάς στην περιοχή, στη Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, είχε ως αποτέλεσμα 26 νεκρούς, σύμφωνα με το Al Jazeera Arabic.

Το παλαιστινιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε ότι σκοτώθηκαν «περίπου 26» άνθρωποι, στην πλειονότητά τους παιδιά.

03:59 Διώχνουν Παλαιστίνιους και από τη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα

Το Ισραήλ έχει εκδώσει νέα προειδοποίηση προς τους Παλαιστινίους στην πόλη Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, να μετακινηθούν δυτικά εκτός της γραμμής πυρός και πιο κοντά στην ανθρωπιστική βοήθεια, αναφέρει το Reuters.

Η τελευταία προειδοποίηση καταδεικνύει ότι ο ισραηλινός στρατός σχεδιάζει να επιτεθεί στη Χαμάς στη νότια Γάζα αφού υποτάξει τον βορρά.

Ο Μαρκ Ρεγκέβ, βοηθός του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο MSNBC χθες Παρασκευή:

«Ζητάμε από τον κόσμο να μετεγκατασταθεί. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο για πολλούς από αυτούς, αλλά δεν θέλουμε να δούμε αμάχους να εγκλωβίζονται στα διασταυρούμενα πυρά».

03:41 Δορυφορικές εικόνες δείχνουν Παλαιστίνιους να εγκαταλείπουν τη Βόρεια Γάζα

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους να εγκαταλείπουν τη βόρεια Γάζα μετά την απαίτηση του Ισραήλ να φύγουν, ξυπνώντας μνήμες από τη Νάκμπα, τον αναγκαστικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους το 1948 μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.

Η Maxar Technologies, μια εταιρεία που ειδικεύεται στις δορυφορικές εικόνες, έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που ελήφθησαν από το διάστημα την Παρασκευή και δείχνουν μια συμφόρηση σε ένα σημείο ελέγχου κατά μήκος της οδού Σαλάχ αλ Ντίν, όπως δήλωσαν οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera που βρίσκονται επί τόπου.

Το σημείο ελέγχου είχε κάμερες, αλλά όχι ισραηλινούς στρατιώτες, καθώς πραγματοποιούσαν εξ αποστάσεως επιτήρηση όσων περνούσαν προς τα νότια.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν Παλαιστίνιους να εγκαταλείπουν τη Βόρεια Γάζα

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν Παλαιστίνιους να εγκαταλείπουν τη Βόρεια Γάζα

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν Παλαιστίνιους να εγκαταλείπουν τη Βόρεια Γάζα

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν Παλαιστίνιους να εγκαταλείπουν τη Βόρεια Γάζα

03:24 IDF: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) υποστηρίζουν ότι η αεράμυνα «αναχαίτισε με επιτυχία» έναν πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύθηκε από το έδαφος του Λιβάνου εναντίον ενός τηλεκατευθυνόμενου στρατιωτικού αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στο βόρειο Ισραήλ.

Οι συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν από τις αναχαιτίσεις, ανέφερε ο στρατός σε σύντομη ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «δεν εντοπίστηκε κινητικότητα σε ισραηλινό έδαφος».

03:06 Νεκρός 18χρονος σε επιδρομή στην πόλη Τουμπάς στη Δυτική Όχθη

Οι γιατροί του τουρκικού νοσοκομείου Τουμπάς επιβεβαίωσαν πριν από λίγο ότι ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής, στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο άνδρας ονομάστηκε ως ο 18χρονος Ομάρ αλ Σαχρούρι.

Είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και παλαιστίνιων μαχητών.

Το παλαιστινιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε ότι άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

02:49 Δραματική η κατάσταση στο Αλ Σίφα – Μωρά και ασθενείς μπορεί να πεθάνουν ανά πάσα στιγμή

Η κατάσταση στα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας είναι δραματική, ιδίως στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το οποίο όχι μόνο δέχεται ανελέητες αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, αλλά εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται υπό πλήρη στρατιωτική πολιορκία.

Ήδη τέσσερα πρόωρα μωρά έχουν πεθάνει και υπάρχουν άλλα πέντε σε σοβαρή κατάσταση που θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους ανά πάσα στιγμή.

Όσοι βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όσοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και χρειάζονται την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, έχουν ήδη πεθάνει μέσα στη ΜΕΘ λόγω έλλειψης καυσίμων, έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος – αλλά το πιο σημαντικό, ο αγωγός οξυγόνου που τους κρατούσε στη ζωή τις τελευταίες ημέρες είχε καταστραφεί.

Υπάρχει επίσης καταστροφή στο εσωτερικό του ίδιου του νοσοκομείου.

Αυτό που κάνει ο ισραηλινός στρατός αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το Al Jazeera είναι να πηγαίνει μέσα στο νοσοκομείο από το ένα κτίριο στο άλλο κυριολεκτικά διαλύοντας και καταστρέφοντας τοίχους [και] καταστρέφοντας ιατρικό εξοπλισμό.

Για παράδειγμα, η αίθουσα μαγνητικής τομογραφίας έχει καταστραφεί εντελώς τώρα. Τα τμήματα ακτινογραφίας σε όλα τα κτίρια καταστράφηκαν επίσης. Ένα υπόγειο που στεγάζει μια αποθήκη φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού καταστράφηκε επίσης, κάνοντας το νοσοκομείο (που βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα της κατάρρευσης ως μια μη λειτουργική υγειονομική εγκατάσταση για τα επόμενα χρόνια).

02:33 Ο Μασκ άρχισε τη λογοκρισία στο Χ – Απειλεί με διαγραφές για συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και αμφιλεγόμενος ιδιοκτήτης της X, (παλαιότερα γνωστό ως Twitter), Έλον Μασκ σε ανάρτησή του κάνει λογοκρισία και απειλεί με αναστολή των λογαριασμών της πλατφόρμας για συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα ο Μασκ σε ανάρτησή του σημειώνει πως φράσεις όπως «αποαποικιοποίηση» και «από το ποτάμι στη θάλασσα», μαζί με παρόμοιους ευφημισμούς, «υπονοούν γενοκτονία», αποτελούν «σαφείς εκκλήσεις για ακραία βία και θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναστολή του λογαριασμού από την πλατφόρμα».

02:16 Χαιρετίζει την απόφαση του Ισραήλ για εισροή καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι τα καύσιμα θα πρέπει να επιτρέπονται στη Λωρίδα της Γάζας «σε τακτική βάση και σε μεγαλύτερες ποσότητες», αφού το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέπει την είσοδο δύο βυτιοφόρων την ημέρα.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, Τζάτσι Χανέγκμπι, δήλωσε την Παρασκευή ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συμφώνησε να επιτραπεί η είσοδος της «πολύ ελάχιστης» ποσότητας καυσίμων για το σύστημα επικοινωνιών και τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης της Γάζας.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε αργότερα στο X (πρώην Twitter) ότι «χαίρεται που το Ισραήλ συμφώνησε να παραδώσει καύσιμα στη Γάζα μετά από έντονο αίτημά μας. Πιστεύουμε ότι οι παραδόσεις αυτές πρέπει να συνεχιστούν σε τακτική βάση και σε μεγαλύτερες ποσότητες».

02:00 Ισραηλινή αστυνομία: Τουλάχιστον 350 οι νεκροί από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο μουσικό φεστιβάλ

Τουλάχιστον 350 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο μουσικό φεστιβάλ που διεξαγόταν στην έρημο Νεγκέβ του νότιου Ισραήλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 που επικαλείται αστυνομικές πηγές ανεβάζει σε 364 τον αριθμό των νεκρών.

Προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 260-270 νεκρούς στον χώρο του υπαίθριου μουσικού φεστιβάλ.

Η ισραηλινή αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες της επίθεσης δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, αλλά εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία για να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους νέους.

01:43 Βίντεο γροθιά στο στομάχι – Παιδιά που έχασαν τους γονείς και τα πόδια τους από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Σε μία σειρά από βίντεο γροθιά στο στομάχι που δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής στο X διακρίνονται παιδιά που έχουν χάσει κάποιο μέλος του σώματός τους.

Σε ένα βίντεο διακρίνεται ο Αχμέντ Σαμπάτ, του οποίου η ζωή μετατράπηκε σε εφιάλτη καθώς ήταν θύμα δύο ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών που του στέρησαν τους γονείς και τα πόδια του.

Το σπίτι του στην πόλη Μπέιτ Χανούν έγινε στόχος των Ισραηλινών τις πρώτες ημέρες της επίθεσης, με αποτέλεσμα να χάσει ολόκληρη την οικογένειά του. Στη συνέχεια μετακόμισε μαζί με συγγενείς του σε ένα σχολείο διαφυγής για τους εσωτερικά εκτοπισμένους Παλαιστίνιους. Όμως δυστυχώς το σχολείο βομβαρδίστηκε και ο Αχμέντ τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό των ποδιών του.

01:28 Το Ισραήλ σφυροκοπάει τη βόρεια Γάζα

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, σε σπίτια στη Μπέιτ Λαχία, στην περιοχή γύρω από πύργους κατοικιών στην πόλη Σεΐχ Ζαγιέντ και στην περιοχή γύρω από το Ινδονησιακό Νοσοκομείο, σύμφωνα με το παλαιστινιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη ασαφής.

Σχεδόν όλα τα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα είναι εκτός λειτουργίας.

01:12 Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε κεντρικά της Φατάχ στη Δυτική Όχθη

Όπως αναφέρει ανταποκριτής του Al Jazeera καθώς και το Reuters, που επικαλείται Παλαιστίνιους γιατρούς πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση στη Δυτική Όχθη.

Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τα κεντρικά γραφεία του κινήματος Φατάχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα, ανατολικά της Ναμπλούς, σύμφωνα με το παλαιστινιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι.

00:56 Σκοτώθηκε γιατρός που φρόντιζε ηλικιωμένους στη Γάζα – «Οι ηλικιωμένοι έχουν μόνο τον Θεό να τους φροντίζει»

Ένας γιατρός που φρόντιζε ηλικιωμένους στη Γάζα σκοτώθηκε κατά την τελευταία «βάρβαρη επίθεση» του Ισραήλ εναντίον μιας υγειονομικής μονάδας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Άκσα.

Ο Ιγιάντ Αμπού Ζαχέρ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο Μεντχάτ Μεισέμ – γιατρός στο νοσοκομείο φροντίδας ηλικιωμένων Αλ Γουάφα – σκοτώθηκε όταν η εγκατάσταση δέχθηκε επίθεση.

Ο Μεϊσέμ διετέλεσε επίσης επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του Αλ Γουάφα στο κέντρο της Γάζας.

«Αυτός ο ανιδιοτελής άνθρωπος, ο οποίος αρνήθηκε να παραμείνει στο σπίτι του, εκτελούσε τα καθήκοντά του και εξυπηρετούσε τους ηλικιωμένους στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Αμπού Ζαχέρ.

«Πριν από λίγο καιρό μου ζήτησε να τους στείλω νερό. Δεν έχουν καθόλου πόσιμο νερό», είπε, προσθέτοντας ότι οι ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο δεν έχουν πλέον «κανέναν άλλον εκτός από τον Θεό» για να τους φροντίσει.

00:41 Το Ισραήλ απέρριψε την τελευταία πρόταση ανταλλαγής ομήρων

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο απέρριψε την τελευταία πρόταση ανταλλαγής αιχμαλώτων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς που παρουσίασαν οι διαμεσολαβητές του Κατάρ.

Η πρόταση όπως αναφέρει δημοσίευμα του ισραηλινού μέσου ενημέρωσης Ynet News, περιελάμβανε την απελευθέρωση 50 αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα, αλλά απορρίφθηκε από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο πολέμου την Παρασκευή.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το υπουργικό συμβούλιο αρνήθηκε να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία έκανε μέλη οικογενειών να χωρίζονται. Ωστόσο, μια συμφωνία που θα έβλεπε την απελευθέρωση 70 έως 80 αιχμαλώτων εξακολουθεί να εξετάζεται.

Το Ynet υποστήριξε επίσης ότι ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα, Yahya Sinwar, σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

00:28 Σε διαθεσιμότητα στρατιώτης που πέταξε χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε τζαμί

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι έθεσαν σε διαθεσιμότητα έναν στρατιώτη ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να ρίχνει μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε ένα τζαμί στο παλαιστινιακό χωριό Μπουντρούς κοντά στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη, την ώρα μάλιστα που ένας ιμάμης που βρισκόταν μέσα άρχισε να καλεί στην προσευχή.

Η εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι το περιστατικό είναι το τελευταίο παράδειγμα στρατιωτών που καταγράφουν τους εαυτούς τους να εξευτελίζουν Παλαιστίνιους και ανεβάζουν τα κλιπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – μια τάση που έχει ενταθεί μετά τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

00:13 Δεν υπάρχει νερό στο νοσοκομείο Αλ Αμάλ και στην έδρα της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου εδώ και πέντε ημέρες

Οι υγειονομικές εγκαταστάσεις στη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα δεν είχαν επίσης καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα κατά την ίδια περίοδο, δήλωσε η PRCS.

Πηγή:in.gr