Αποχώρησε η πλειοψηφία του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησε το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – Έφυγε και ο γραμματέας Κωνσταντίνος Βλαχάκης

Με την αποχώρηση των 32 μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ -από τους 51 συνολικά- ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης 37 μέλη, συνολικά, υπέβαλλαν την παραίτηση τους από το όργανο, ενώ οι 32 αποχώρησαν. Μεταξύ των αποχωρησάντων είναι ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Κωνσταντίνος Βλαχάκης, όπως και ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Στέργιος Γρηγορίου.

«Οι επιταγές των καιρών απαιτούν αποφασιστικά βήματα σε μια άλλη κατεύθυνση»

Τα 37 στελέχη στο κείμενό τους ασκούν σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη. «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει την κύρια ευθύνη να εγγυηθεί πρώτος την ενότητα του κόμματος στην δύσκολη αυτή περίοδο και όφειλε να συμπεριφερθεί με σεβασμό στις συλλογικές διαδικασίες και την τήρηση του καταστατικού», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα προσθέτουν πως «μένουν πιστοί στον στρατηγικό μας στόχο, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση με δημοκρατία και ελευθερία», προαναγγέλλοντας κατ’ ουσίαν την πολιτική τους συνέχεια.