Το Ταμείο Ελληνοπαίδων γιόρτασε την 40ή επέτειο της ιδρύσεώς του

Ο πρόεδρος του Ταμείου Ελληνοπαίδων Σαμ Μάθιους και ο Νικ Νικολάου σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τις τιμώμενες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Νέα Ιερσέη. Το Ταμείο Ελληνοπαίδων (Greek Children’s Fund – GCF), το βράδυ της Παρασκευής 24ης Νοεμβρίου 2023, διοργάνωσε στο Ξενοδοχείο Marriot στο Τίνεκ της Νέας Ιερσέης την εκδήλωση για την 40ή επέτειο της ιδρύσεώς του. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την επόμενη της Εορτής των Ευχαριστιών και παρείχε την δυνατότητα στον πρόεδρο του Ταμείου Σάμ Μάθιους και στα άλλα στελέχη να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη προς την ομογένεια, καθώς με την γενναιοδωρία της τους παρείχε την δυνατότητα να συγκεντρώσουν πάνω από δέκα εκατομμύρια δολάρια και να προσφέρουν την δυνατότητα σε πάνω από δέκα χιλιάδες Ελληνόπουλα να διαγνωστούν και να νοσηλευτούν στα προηγμένα αντικαρκινικά ιδρύματα της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα λίγους μήνες μετά την εκδημία του ιδρυτή του Ταμείου Ελληνοπαίδων, Στάνλεϊ Μάθιους (Stanley Matthews) και τα στελέχη και τα μέλη απότισαν φόρο τιμής σε έξι φύλακες – αγγέλους του Ταμείου και συγκεκριμένα στους αείμνηστους Στάνλεϊ Μάθιους, Θέμιδα και Πίτερ Νάνο, Στέλιο Μιχαηλίδη, Βάγια Μπέκου και Γιώργο Καλάρη.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβαν η Αθηνά Μάθιους και ο Γιώργος Γιωργέλης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Νικ Νικολάου, ο οποίος παρουσίασε τις τιμώμενες Μαρίνα Τσότσου και Ισμήνη Μιχαηλίδη που αδιαλείπτως για τέσσερις δεκαετίες προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στο Ταμείο

Ο πρόεδρος του Ταμείου αναφέρθηκε στο έργο του Ταμείου από της ιδρύσεώς του, το 1983, μέχρι και σήμερα και τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων και έχουν βοηθήσει πάνω από 10,000 άρρωστα παιδιά, από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια καλύπτοντάς τους τα έξοδα διαμονής, διατροφής και τα νοσήλια.

Αναφερόμενος στους στόχους της νέας δεκαετίας επεσήμανε ότι έχουν ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη, ότι προσδοκούν να αποκτήσει παναμερικανική εμβέλεια και να συγκεντρώσουν 100 εκατομμύρια δολάρια ώστε να μπορέσουν να παράσχουν βοήθεια σε περισσότερα παιδιά.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Πίσκαταγουέι, π. Νεκτάριος Κοτρώτσος μετέφερε τις ευλογίες του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Απόστολου που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί.

Στο δείπνο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, Νέας Ιερσέης, Δρ Πάνος Σταυριανίδης, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης Ελένη Κωνσταντινίδη, ο πρόεδρος του Παν – Γκριγκόριαν της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης και της Αμερικής, Δημήτριος Καφχίτσας, ο επίτιμος πρόεδρος και η εκτελεστική διευθύντρια του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, Γιώργος Σιαμπούλης και Αντωνία Μπλέτσα, αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ιονίου Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

Το εν λόγω Ταμείο ιδρύθηκε την ίδια χρονιά με τον Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης και το Πανγκριγκόριαν και γενικότερα οι εστιάτορες της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης υπήρξαν οι μεγαλύτεροι χορηγοί και δωρητές του Ταμείου Ελληνοπαίδων.

Εκ μέρους των οικογενειών που ευεργετήθηκαν από την γενναιοδωρία του Ταμείου μίλησε η Ελπίδα Χατζηβασιλείου, η οποία είχε παραστεί και στα τριαντάχρονα του Ταμείου και η οποία προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με την αφορά στην προσφορά και στο έργο τόσο του Ταμείου Ελληνοπαίδων όσο και των θείων της Στέλιου (αείμνηστου) και Ισμήνης Μιχαηλίδης και της οικογένειάς τους.

Από την ομιλία του Γιώργου Γεωργιάδη, πατέρα της Μάγιας Γωργιάδη που πάσχει από μια σπάνια παιδική ασθένεια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την βοήθεια που παρείχαν στην κόρη του Μάγια και υπενθύμισε ότι η Μάγια δεν είναι η μόνη, αλλά χιλιάδες παιδιά μάχονται για την ζωή τους.

Πηγή: anamniseis.net