Ο Αν. Δημοσχάκης για την επίλυση των διασυνοριακών προβλημάτων με την Τουρκία

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Επιστολή, με θέμα την «επίλυση των διασυνοριακών προβλημάτων με την Τουρκία», απέστειλε προς τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης. Αφορμή η επικείμενη άφιξη στην Ελλάδα του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για συζητήσεις με την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ενημερωτική επιστολή του προς τον ΥΠΕΞ,  ο κ. Δημοσχάκης περιγράφει τα κυριότερα διασυνοριακά προβλήματα που υφίστανται με την γειτονική Τουρκία, και τα οποία, όπως σημειώνει,  κρίνονται χρήσιμα να τεθούν υπόψη  του Υπουργού Εξωτερικών, ενόψει της επίσκεψης των γειτόνων μας.

Σε αυτά περιλαμβάνονται επιγραμματικά : Ερημοποίηση Αλιευτικών Πεδίων, Παράνομη Καύση Καλαμιών, Αεροψεκασμοί, Αντιμετώπιση Πλημμυρικών φαινομένων, Διασυνοριακές Επιτροπές, Ζωονόσοι! Όπως σημειώνει ο βουλευτής και επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, η επίλυση των διασυνοριακών αυτών προβλημάτων «…είναι αναγκαία για τους κατοίκους της ακριτικής και νευραλγικής περιοχής του Έβρου».