Επανέναρξη των επιχειρήσεων εναντίον της Χαμάς ανακοίνωσε το Ισραήλ

Την κατηγόρησε πως παραβίασε τους όρους της ανακωχής

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ξανάρχισε τις επιχειρήσεις του εναντίον του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Κατηγόρησε την Χαμάς πως παραβίασε τους όρους της ανακωχής που εφαρμοζόταν από την 24η Νοεμβρίου, ανοίγοντας πυρ εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Κατά παλαιστινιακά ΜΜΕ, βομβαρδίζονται βόρειοι τομείς της Λωρίδας της Γάζας.

«έσπασαν» τον χάρτη της Λωρίδας της Γάζας σε εκατοντάδες ζώνες «για να προειδοποιούν τους κατοίκους που διεξάγονται μάχες»

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «έσπασαν» τον χάρτη της Λωρίδας της Γάζας σε εκατοντάδες ζώνες «για να προειδοποιούν τους κατοίκους που διεξάγονται μάχες».

Ωστόσο, οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σήμερα το πρωί κάλεσαν τους κατοίκους της Χαν Γιουνίς να μετακινηθούν προς τη Ράφα, ωστόσο στη συνέχεια βομβάρδισαν και εκεί.

Ωστόσο,

Ισραήλ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για παράταση της ανακωχής στη Γάζα παρά την επανέναρξη των μαχών

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή στη Γάζα με τους μεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου παρά την επανάληψη των μαχών στο πεδίο, δήλωσε σήμερα καλά πληροφορημένη πηγή σχετικά με τις διαβουλεύσεις.

“Οι διαπραγματεύσεις για την ανακωχή στη Γάζα με τους μεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου συνεχίζονται”, τόνισε στο AFP η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, έπειτα από μια νύχτα εντατικών διαβουλεύσεων, οι οποίες δεν κατέληξαν σε παράταση της ανθρωπιστικής παύσης των εχθροπραξιών στη Γάζα.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ