Στο αεροδρόμιο ο Ταγίπ Ερντογάν

Η Αθήνα έχει γίνει «αστακός» για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, δρόμοι και σταθμοί του Μετρό έχουν κλείσει, ενώ έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις.

17:20 Αποχωρεί από την τουρκική πρεσβεία ο Ταγίπ Ερντογάν – Κλείνουν ξανά δρόμοι

Στις 5.20 το απόγευμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βγήκε από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από όπου θα αναχωρήσει για την Τουρκία.

Οι αστυνομικές αρχές προχωρούν εκ νέου σε κλείσιμο δρόμων, μέχρι την άφιξη του Τούρκου προέδρου στο αεροδρόμιο.

17:11 Σειρά διμερών συναντήσεων στο ΥΠΕΞ

Στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας φιλοξενήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών σειρά διμερών συναντήσεων σε υπουργικό επίπεδο, αναφέρεται σε ανάρτησή του, η οποία περιλαμβάνει στιγμιότυπα από όλες τις διυπουργικές συναντήσεις της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς.

 

16:52: «Η γεωγραφία και η ιστορία μάς έταξαν να ζούμε στην ίδια γειτονιά»

Μία δεύτερη, πιο εκτενή ανάρτηση έκανε ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά στο Facebook, για τη σημασία της συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο και την Διακήρυξη των Αθηνών.

Όπως σημειώνει, πρόκειται για μια ημέρα πολύ σημαντική, καθώς ύστερα από επτά χρόνια συνέρχεται το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας.

«Ένα γεγονός, το οποίο πιστεύω ότι από μόνο του σηματοδοτεί την πρόθεση των δύο μας χωρών να αναζητήσουν νέους δημιουργικούς δρόμους στις μεταξύ τους σχέσεις», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας που υπογράψαμε επιβεβαιώνει τη σχέση φιλίας μεταξύ μας, καθορίζει τις αρχές και τα ορόσημα του διαλόγου μας και αναδεικνύει τις δυνατότητες συνεργασίας μας, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Και με βάση αυτές τις παραδοχές θα προχωρήσουμε σταδιακά και στα επόμενα βήματα, διευρύνοντας τη θετική μας ατζέντα, εντείνοντας την οικονομική μας συνεργασία και επεκτείνοντας τα Μέτρα Οικοδόμησης της Εμπιστοσύνης», προσθέτει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά πως «η γεωγραφία και η ιστορία μάς έταξαν να ζούμε στην ίδια γειτονιά. Οι συγκυρίες έφεραν συχνά τον έναν απέναντι στον άλλον. Όμως αισθάνομαι χρέος, ιστορικό χρέος, να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία να φέρουμε τα δύο κράτη δίπλα-δίπλα, όπως άλλωστε είναι και τα σύνορά μας».

Πηγή:in.gr