Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία της 50χρονης που την κατασπάραξαν τα σκυλιά – Σοκαριστικές περιγραφές για την επίθεση

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου Νεοχωρούδας

Σήμερα Τρίτη  θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 50χρονης  που έχασε τη ζωή της  μετά από τη σοκαριστική επίθεση τριών σκυλιών στη Νεοχωρούδα, του δήμου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου Νεοχωρούδας.

Εν τω μεταξύ, σοκ προκαλούν τα νεότερα στοιχεία σχετικά με την επίθεση καθώς η 50χρονη δέχθηκε δεκάδες δαγκωματιές σε όλο της το σώμα και έφερε πολλαπλά πλήγματα σε όλη την επιφάνεια του κορμιού της από την επίθεση των τριών μεγαλόσωμων σκυλιών.

Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη το μεσημέρι της Κυριακής φρόντιζε τα φυτά της και έκοβε κλαδιά όταν οι τρεις σκύλοι του γείτονά της μπήκαν από την κεντρική εξώπορτα της αυλής της και άρχισαν να την κατασπαράζουν.

Ο πρώην σύζυγος της άτυχης 50χρονης Στέργιος Κουτσουβάλογλου που ήταν από τους πρώτους που έμαθαν για το τραγικό γεγονός ξέσπασε.

«Εγώ ενημερώθηκα από τους γείτονες, ήμουν στη Δράμα στη μητέρα μου και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν ότι τηλεφώνησα ήταν να τηλεφωνήσω στον γείτονα που έμενε δίπλα. Έσπευσε αμέσως, πήρε τα παιδιά μου τηλέφωνο να βγουν έξω στην αυλή γιατί δεν είχαν αντιληφθεί τι είχε γίνει. Ειδοποίησα την αδελφή της, τον αδελφό της, τους άνδρες τους κι αμέσως ξεκίνησα για να επιστρέψω για να έρθω να δω τι γίνεται, μην ξέροντας πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα», είπε μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Live News».

Η γυναίκα δεν πρόλαβε να ξεφύγει, αλλά ούτε και να πάει στο νοσοκομείο, καθώς τα σκυλιά την κατασπάραξαν κυριολεκτικά.

Μάλιστα όπως είπε η 50χρονη «ξεψύχησε στα χέρια του μεγάλου μου γιου του Δημήτρη, ήταν γεμάτος αίματα».

«Όλοι φοβόντουσαν και στο τσακ γλιτώνανε διάφορα περιστατικά»

«Έχουν ακουστεί πάρα πολλά εδώ στο χωριό, όλος ο κόσμος τα γνώριζε. Δεν ξέρω αν έχουν ξαναδαγκώσει, αλλά όλοι φοβόντουσαν και στο τσακ γλιτώνανε διάφορα περιστατικά. Πριν λίγο πέρασε ένας γείτονας και μου είπε μία ιστορία για το πώς του επιτέθηκαν τα σκυλιά. Δεν ισχύει αυτό που ισχυρίζεται ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ότι ήταν ήρεμα. Ήρεμα σκυλιά δεν σκοτώνουν», είπε ο πρώην σύζυγός της 50χρονης.

Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης των σκυλιών

Ο 37χρονος ισχυρίζεται ότι οι σκύλοι του ήταν εκπαιδευμένοι και δεν κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, έσκαψαν και βγήκαν από μία τρύπα και κατασπάραξαν την 50χρονη μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

«Η πόρτα ήταν κλειστή. Τα σκυλιά είναι τσοπανόσκυλα πολύ φιλικά, εκπαιδευμένα επιβλέποντα και προστατευμένα. Δεν κυκλοφόρησαν ποτέ ελεύθερα και χωρίς εγώ να το αντιληφθώ άνοιξαν μια μικρή τρύπα στο πλάι σε αθέατη σημείο χαμηλά διαμέτρου 30 εκατοστών που το διαπίστωσε και η αστυνομία και διέφυγαν χωρίς να το αντιληφθώ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο ιδιοκτήτης των σκυλιών.

Ο δικηγόρος του 37χρονου Χρήστος Πατούνας, υποστήριξε ότι οι τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά και ήταν εκπαιδευμένα ως φύλακες του σπιτιού γιατί «στο Ωραιόκαστρο έχουν συχνές επιθέσεις από διαρρήκτες».