Μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και στο Λονδίνο

Μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο θα τελεσθεί και στο Λονδίνο, παρουσία του βασιλιά Καρόλου Γ’

«Η σχέση της Βασιλικής Οικογένειας της Ελλάδας με τους Γουίντσορ ήταν πάντα πολύ στενή, πέρα από τους οικογενειακούς δεσμούς που τους ενώνουν. Μάλιστα, ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο όπου οι τέως βασιλείς Κωνσταντίνος της Ελλάδος και η Άννα Μαρία κατέφυγαν όταν έπρεπε να φύγουν από την Ελλάδα και αυτό έκανε τους δεσμούς τους ακόμα πιο ισχυρούς. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε ότι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του αδερφού του, πρίγκιπα Ερρίκου, και ότι η Νταϊάνα της Ουαλίας συνήθιζε να αφήνει τα παιδιά της στο σπίτι των Ελλήνων βασιλιάδων όταν ήταν μικρά.

Για το λόγο αυτό, όταν πέθανε ο τελευταίος μονάρχης των Ελλήνων τον Ιανουάριο του 2023, ήταν ένα πλήγμα όχι μόνο για τον στενό του κύκλο, αλλά και για τον βασιλιά Κάρολο Γ’ και την οικογένειά του. Ωστόσο, ο μονάρχης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου, ούτε ο γιος του και στη θέση του έστειλε, είναι ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του: την πριγκίπισσα Άννα.
Ένα χρόνο αργότερα, ο Κάρολος Γ’ έχει την ευκαιρία να αποτίσει φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο, αυτή τη φορά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο αδελφός της βασίλισσας Σοφίας πέρασε τόσα χρόνια. Θα είναι η ερχόμενη 27 Ιανουαρίου, όπως επιβεβαίωσαν αρκετές πηγές, οι οποίες αποκάλυψαν ότι θα τελεστεί ειδική λειτουργία στη μνήμη του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας.

Ποιοι θα παρευρεθούν

Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του αφιερώματος -όπως, για παράδειγμα, πού θα πραγματοποιηθεί- αναμένεται ότι, εκτός από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ και τη σύζυγό του, είναι πιθανό ότι κι άλλα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας θα παρευρίσκονται, συμπεριλαμβανομένων, των πριγκίπων της Ουαλίας και των δούκων του Εδιμβούργου, αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Θα παρευρεθούν επίσης ο δούκας και η δούκισσα του Γκλόστερ, ο δούκας του Κεντ, ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ και μέρος της οικογένειας Μαουντμπάτεν. Όλοι τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους μπόρεσαν να συναντηθούν με τον βασιλιά Κωνσταντίνο, εκτός από τους οικογενειακούς δεσμούς που μοιράζονται.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν η βασίλισσα Σοφία και η αδερφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη, θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο ή αν ακόμη και ο Χουάν Κάρλος Α’, που τακτικά ταξιδεύει στη βρετανική πρωτεύουσα, θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να παραστεί σε αυτό το μνημόσυνο για τον τον κουνιάδο του με τον οποίο ήταν πολύ δεμένος.

Αυτή η τελετή θα πραγματοποιηθεί σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου η στενή οικογένεια του βασιλιά Κωνσταντίνου της Ελλάδος τελέσει μνημόσυνο στην Αθήνα στη μνήμη του, που συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης επετείου από τον θάνατό του.

Σε αυτή την περίπτωση θα είναι μια πιο διακριτική και ιδιωτική εκδήλωση, στην οποία θα παρευρεθούν μόνο άτομα από τον στενό κύκλο του αδελφού της βασίλισσας Σοφίας, όπως τα παιδιά του, η χήρα και τα εγγόνια του, καθώς και οι δύο αδερφές του. Δεν αναμένεται η παρουσία του βασιλιά Φελίπε και της βασίλισσας Λετίθια, που βρέθηκαν στην κηδεία του τελευταίου μονάρχη των Ελλήνων, δεδομένου ότι επιπλέον τη συγκεκριμένη ημέρα έχουν προγραμματισμένη εκδήλωση στη Λεόν», καταλήγει στο ρεπορτάζ του το ισπανικό περιοδικό ΟΚ Diario.

Πηγή:in.gr