Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Με γκολ των Λιβάι Γκαρσία (32′) και Τσούμπερ (40′) η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού που μείωσε με τον Μασούρα στο 44′ και έμεινε στο -2 από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο υποδέχεται την προσεχή Κυριακή. Διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα στο 68′ και πέναλτι στο 72′, δοκάρι ο Πινέδα στο 80′.

Η ΑΕΚ πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό στο Φάληρο (το 2-1 σε βάρος του Ολυμπιακού), με το σκορ να διαμορφώνεται στο α’ μέρος. Σκόρερ οι Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ, με τον Μασούρα να σκοράρει για τους Ερυθρόλευκους. Πολλά και σοβαρά τα παράπονα των Πειραιωτών από τη διαιτησία του αγώνα.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Στον γηπεδούχο Ολυμπιακό ο Φραν Ναβάρο βρέθηκε στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά από τη στιγμή που αποκτήθηκε και από εκεί και πέρα, σε έναν σχηματισμό 4-2-3-1, η εντεκάδα είχε τον Πασχαλάκη στην εστία, τους Ορτέγα, Μπιανκόν, Ρέτσο και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Καμαρά με τον Έσε ήταν στη μεσαία γραμμή. Ο Ποντένσε με τον Μασούρα πήγαν στα άκρα της επίθεσης και ο Ισπανός επιθετικός στην κορυφή, έχοντας τον Φορτούνη ως 10άρι πίσω του.

Από την άλλη με τον Σιντμπέ αντί του Πήλιου στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε η ΑΕΚ στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ματίας Αλμέιδα από εκεί και πέρα έκανε τις αναμενόμενες επιλογές, με τον Στάνκοβιτς στην εστία, τον Ρότα στα δεξιά της άμυνας και τους Κάλενς και Βίντα στους στόπερ.

Ο Πινέδα ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Σιμάνσκι, αριστερά ήταν ο Γκατσίνοβιτς, δεξιά ο Άμραμπατ και πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία ο Τσούμπερ.

Η ΑΕΚ… χτύπησε από την αριστερή πλευρά για το 0-2, μείωσε σε 1-2 ο Μασούρας

Στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που έδειξε να πατά πιο καλά στο γήπεδο και κυρίως εξαιτίας της κακής λειτουργίας της αριστερής πλευράς των Πειραιωτών με Ορτέγα και Ποντένσε (και ειδικά τον πρώτο), μπήκε μπροστά στο σκορ με 2-0.

Η πρώτη φάση του ματς ήταν από την άστοχη κεφαλιά του Μαντί Καμαρά από τη σέντρα του Ροντινέι στο 2′. Στο 4′ ο Τσούμπερ είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης μετά τη μεταβίβαση της μπάλας από τον Λιβάι Γκαρσία. Στο 15ο λεπτό ήταν η σειρά του Πινέδα να απειλήσει με ένα σουτ έξω.

Η ΑΕΚ πίεσε και απείλησε και στο 28′ με την κεφαλιά του Βίντα μετά από εκτέλεση κόρνερ, η οποία έφυγε έξω. Η αμυντική και τακτική αδυναμία της αριστερής πλευράς του Ολυμπιακού ουσιαστικά έβαλε σε θέση οδηγού στην ΑΕΚ. Κυρίως λόγω του Ορτέγα που είχε δυσκολίες με τον πολύ καλό – στο α’ μέρος τακτικά και δημουργικά – Νορντίν Άμραμπατ.

Στο 32ο λεπτό από κόρνερ που πήρε ο Σιντιμπέ από τον Ορτέγα η ΑΕΚ έκανε το 0-1. Μετά από κόρνερ του Άμραμπατ, ο Γκαρσία νίκησε στον αέρα τον Μπιανκόν για το 0-1 της ΑΕΚ. Λίγα λεπτά μετά, στο 38′, ήρθε και το 0-2 από τον Τσούμπερ από κοντά μετά από επιβεβαίωση από το VAR.

 

Και πάλι από κόρνερ του Άμραμπατ, ο Γκαρσία πήρε ξανά την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Τσούμπερ που ήταν μόνος του και από κοντά έκανε το 0-2. Ο Ολυμπιακός έψαξε αντίδραση και τη βρήκε με μία εξαιρετική επίθεσή του για το 1-2 στο 44′.

 

Πολύ καλή συνεργασία, με τον Ναβάρο να δίνει στον Φορτούνη και εκείνος με ωραία κάθετη να βγάζει τον Μασούρα τετ-α-τετ με τον Στάνκοβιτς. Ο διεθνής επιθετικός με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-2. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου, με την ΑΕΚ συνολικά να βγάζει πιο καλή εικόνα στο γήπεδο δημιουργικά και επιθετικά.

Ακυρωθέν γκολ του Μασούρα έντονες διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού

Το β’ μέρος είχε και αυτό αρκετές φάσεις. Στο 52ο λεπτό ο Μασούρας από σχετικά καλή θέση σούταρε πάνω στον Στάνκοβιτς. Στο 58ο λεπτό ο Φορτούνης είχε ένα σουτ που βρήκε κόντρα και πέρασε κόρνερ. Στο 63′ ο Κάλενς πρόλαβε τον Ρέτσο που πήγε να κάνει κεφαλιά, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 68ο λεπτό ο Μασούρας σκόραρε πλην όμως το τέρμα του ακυρώθηκε για χέρι, επιφέροντας μεγάλες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Ολυμπιακού. Στη φάση αυτή, που βγήκε από τον Μαντί Καμαρά, υπήρξε VAR Check.

Στο 71′ στον Ολυμπιακό έγιναν έξαλλοι για μη υπόδειξη πέναλτι πάνω στον Ναβάρο από τον Κάλενς, για να ακολουθήσει στο 79′ ευκαιρία του Μπιανκόν με προβολή. Στο 80′ η ΑΕΚ είχε μεγάλη φάση με το δοκάρι του Πινέδα, έπειτα από σουτ του. Στο 87′ ο Ελίασον μετά από λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού με Ρίτσαρντς και Ρέτσο έχασε μεγάλη στιγμή για γκολ.

Στις καθυστερήσεις του ντέρμπι – όπου ο Καρβαλιάλ έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Ζέλσον Μαρτίνς που έκανε το ντεμπούτο του – ο Σιντιμπέ είχε χαμένη φάση με σουτ από θέση βολής. Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με το σκορ του αγώνα, με την ΑΕΚ να παίρνει μία σημαντική νίκη.

MVP: Ο Νορντίν Άμραμπατ. Ο έμπειρος Αφρικανός μεσοεπιθετικός ήταν ένας βασικός λόγος που η ΑΕΚ μπόρεσε να βγάλει 2 γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ ως σκόρερ της ΑΕΚ. Από τον Ολυμπιακό κυρίως ο Εσε και από εκεί πέρα για το γκολ του ο Μασούρας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από πλευράς Ολυμπιακού κυρίως ήταν οι Ορτέγα και Ποντένσε. Ειδικά ο Αργεντίνος ακραίος αμυντικός.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στους παίκτες του Ολυμπιακού και ιδίως στον Ορτέγα για τα σερί κόρνερ που έδιναν στην ΑΕΚ στο διάστημα που προηγήθηκε με 0-2 στο φαληρικό γήπεδο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κακή η διαχείριση της διαιτησίας σε επίπεδο καρτών και φάουλ και ως προς τις δύο ομάδες. Γενικά δεν ήταν μία τόσο καλή μέρα για τον Μαρέφκα σε ματς που είχε και σκληρά μαρκαρίσματα και νεύρα. Και γενικά μία κακή (κάκιστη) διαιτησία.

Η φάση της ακύρωσης του γκολ του Μασούρα για χέρι (για στοπάρισμα με το χέρι) σηκώνει αρκετή (έως και μεγάλη συζήτηση σύμφωνα και με τα όσα είδαμε στο ριπλέι) ενώ οι Πειραιώτες ζήτησαν και πέναλτι πάνω στον Ναβάρο από τον Κάλενς. Στο β’ μέρος φάνηκε να ζητά πέναλτι και ο Πινέδα από τον Ρέτσο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ αξιοποίησε το ιδιαίτερα καλό της διάστημα για να πάρει το προβάδισμα με 0-2 στο α’ μέρος του αγώνα στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός έβγαλε μία αντίδραση στη συνέχεια, βάζοντας ένα γκολ, πλην όμως αυτό δεν έφτασε για να να ισοφαρίσει έστω το παιχνίδι αυτό και έτσι το ντέρμπι αυτό τελείωσε με τη νίκη των φιλοξενούμενων με 1-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα (83′ Ομάρ Ρίτσαρντς), Μπιανκόν, Ρέτσος, Ροντινέι, Εσε, Μαντί Καμαρά (83′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (83′ Ζέλσον Μαρτίνς), Μασούρας και Ναβάρο.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (91′ Μήτογλου), Ρότα, Πινέδα, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (91′ Φερνάντες), Άμραμπατ (84′ Ελίασον), Τσούμπερ (91′ Πόνσε) και Λιβάι Γκαρσία (77′ Γιόνσον).

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε