ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ:  Ε, πάει θόλωσε κι ο μύθος της αριστεράς!..

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ε, Πάει θόλωσε κι ο μύθος της …αριστεράς! ‘Η της κατ΄ ευφημισμό αποκαλούμενης  αριστεράς! Της αριστεράς των «υψηλών τόνων» και της «χαμηλής» αποδοχής. Της αριστεράς που στον δρόμο που χάραξε ο Στέφανος για την «κυβερνώσα εξουσία» από αριστερόστροφη κατέστη δεξιόστροφη, αντιγράφοντας τις πλέον συντηρητικές αποκλίσεις της δεξιάς, όπως είναι η …κομματική πειθαρχία! Ή για την ακρίβεια,  το «αποφασίζω και διατάζω».

Απέμεινε, έτσι, «ολίγον αριστερά», όπως λέμε, «ολίγον από μπριάμ»!..

Και τώρα τι θα γίνουμε με τους «ολίγους»; Δεν φτάνει που στην πορεία προς την διαδοχή διασπάστηκαν, δεν φτάνει που δεν συνετίστηκαν με τις διαρροές που ακόμη σποραδικά συνεχίζονται σαν τα πρωτοβρόχια, έχουμε και νέο “ανέκδοτο” που για χάρη του «σφάζονται» παλλικάρια και κοπελιές στο παραμάγαζο της Κουμουνδούρου που μετά Αλέξη θα ονομαστεί, λέει,  “Μίμης Δαρειώτης”.  Δαρείου και Παρησάτιδος… που μαθαίναμε στο Σχολείο!

Νέα ήθη και νέα έθιμα στον αριστερό χώρο από ανθρώπους που προσπερνώντας από δεξιά θέλουν να βρεθούν αριστερά!  Αντικανονικό προσπέρασμα όπως αντικανονικό είναι και το άλμα στο κενό  παρωχημένων και οπισθοδρομικών αντιλήψεων  που ενώ μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία γνώμης την ίδια ώρα επισείουν την απειλή της «κομματικής πειθαρχίας».

Εμ, έτσι ντε, αυτά βλέπει ο Κουτσούμπας και φουσκώνει ακόμη περισσότερο σαν διάνος! Χώρια που με τούτα και με κείνα τείνει δημοκοπικά να εξελιχθεί σε δημοφιλέστερο πολιτικό μετά τον Κυριάκο!

Αλλά, εντάξει. Να έχουν παράπονα οι φέρελπις της Κουμουνδούρου, είναι κατανοητό. Ακατανόητο είναι να διαμαρτύρεται και ο εξάδελφος Τσίπρας γιατί, λέει, πληροφορήθηκε τα περί  «κομματικής πειθαρχίας» από τις τηλεοράσεις…

Μα ξάδελφε, από τα ίδια ΜΜΕ, πήρε, προφανώς  «είδηση» το θέμα και  η εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου και ξεσπάθωσε,  ότι  τάχα μου και δήθεν μου δεν εννοούσε τα περί «πειθαρχίας» ο Στέφανος και πως δεν θα διαγραφούν από το κόμμα όσοι δεν στέρξουν να  στηρίξουν με την ψήφο τους την ανάγκη των ομόφυλων ζευγαριών να δεθούν εκτός από το πάθος και με τα δεσμά του γάμου.

Και πάνω που η εκπρόσωπος Αυγέρη προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις να σου πάλι ο αρχηγός να διαψεύδει την φορά αυτή, την εκλεκτή του  εκπρόσωπο,  η οποία διέψευσε ότι ο μεγάλος είχε θέσει θέμα κομματικής Πειθαρχίας!  Και ω του εν ΣΥΡΙΖΑ αλαλούμ!  Ναι, και όχι, λέει τώρα ο Στέφανος προσπαθώντας να ισοσρροπήσει πάνω στο σχοινί της “παρένθετης μητέρας”.  Αποτέλεσμα;  Απανωτές στροφές 180 μοιρών που ζαλίζουν τους ανυποψίαστους πολίτες! Που ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της αρχικής του διαδικτυακής (!) δήλωσης. Και άντε να δούμε που «θα κάτσει» η μπίλια!

Και όσο σκέπτομαι εκείνη την «αποκάλυψη» ότι δήθεν ο μεγάλος είχε προτείνει-λέμε τώρα- το υπουργείο Ναυτιλίας  στον μετέπειτα αρχηγό πριν εκείνος αποφασίσει να γίνει Καίσαρας στη θέση του Καίσαρα, και ότι, λέει, το είχε αρνηθεί, τόσο με ζώνουν τα φίδια  για το μύθο της αριστεράς που παραλίγο να γίνει «κυβερνώσα» των θαλασσών, πριν να γίνει, με τον νέο αρχηγό, “κυβέρνηση” της Κουμουνδούρου!

Ε, πάει θόλωσε κι ο μύθος της αριστεράς!..