Δυο ομογενείς εκπαιδευτικοί της Ν. Ιερσέης μηνύονται για αυτοκτονία 14χρονης μετά από μπούλινγκ στο σχολείο τους

H 14χρονη Αντριάνα Κουτς (Adriana Kuch). FACEBOOK

Νέα Ιερσέη.- Δυο ομογενείς, στελέχη του σχολείου και της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στη Νέα Ιερσέη, περιλαμβάνονται στις μηνύσεις που υπέβαλαν οι κηδεμόνες μιας 14χρονης μαθήτριας, η οποία έδωσε τέλος στη ζωή της, πριν από έναν χρόνο, μη αντέχοντας τις ψυχολογικές επιπτώσεις από ένα πρωτοφανές περιστατικό μπούλινγκ, που έλαβε χώρα εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Daily Mail», ο πατέρας και η μητριά της 14χρονης Αντριάνα Κουτς (Adriana Kuch) στρέφονται, μεταξύ άλλων, εναντίον της ομογενούς διευθύντριας του Λυκείου της Κεντρικής Περιφέρειας Νέας Ιερσέης (Central Regional High School), Ειρήνης Μαρούση (Irene Marousis), με έδρα το Μπέιβιλ της Νέας Ιερσέης, όπως επίσης και άλλων επώνυμων και ανώνυμων αξιωματούχων και εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η κατηγορία είναι πως δεν έπραξαν τα δέοντα προκειμένου να προστατεύσουν την 14χρονη από τον ανελέητο διασυρμό, καθώς δεν άσκησαν επαρκώς τα καθήκοντά τους, αφήνοντας τις δράστιδες σε καθεστώς ατιμωρησίας. Παράλληλα, οι ενάγοντες στρέφονται, με ξεχωριστή μηνυτήρια αναφορά, εναντίον του ομογενούς πρώην περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης, Τριαντάφυλλου Παρλαπανίδη (Dr. Triantafyllos Parlapanides), στον οποίο χρεώνουν «σκληρές, κακόβουλες και ψευδείς δηλώσεις» αναφορικά με την 14χρονη και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε, στις οποίες προέβη σε ΜΜΕ λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατό της.

H 14χρονη Αντριάνα Κουτς (Adriana Kuch). FACEBOOK

Οπως είχε αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», η νεαρή μαθήτρια δέχτηκε ανελέητο ξυλοδαρμό από δυο συμμαθήτριές της στον διάδρομο του σχολείου, οι οποίες την χτύπησαν με ένα μπουκάλι στο κεφάλι και στην συνέχεια την ξυλοκόπησαν σε όλο της το σώμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Εκτός από τους μώλωπες, το θύμα είχε να αντιμετωπίσει και τον διαδικτυακό διασυρμό, καθότι το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από δυο άλλα κορίτσια, τα οποία το ανήρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας σε σαρκαστικό τόνο την αποτρόπαια εικόνα του ξυλοδαρμού της 14χρονης.ΗΑντριάνα Κουτς έδωσε τέλος στη ζωή της λίγες ημέρες μετά το συμβάν και, συγκεκριμένα, την 1η Φεβρουαρίου 2023, όταν απαγχονίστηκε στο δωμάτιό της, με τον πατέρα και την μητριά της να την εντοπίζουν όταν πλέον ήταν ήδη νεκρή.

Στην πρώτη μήνυση τονίζεται ότι η διευθύντρια, Ειρήνη Μαρούση, οι υποδιευθυντές Ντάριλ Χέιλ (Darryl Heale) και Αντζελο Ματσούκα (Angelo Mazzuca), ο συντονιστής κατά του μπούλιγνκ Τόμας Γκάλαχιου (Thomas Gallahue), ο ειδικός κατά του μπούλινγκ Τζένιφερ Μιούλινς (Jennifer Mullins) και άλλα στελέχη του σχολείου που δεν κατονομάζονται, «επέτρεψαν την κουλτούρα ενός κλίματος παρενόχλησης, εκφοβισμού και μπούλινγκ στο Λύκειο», ενώ τονίζεται πως, «παρότι γνώριζαν πως οι επιθέσεις καταγράφονταν και δημοσιεύονταν στα κοινωνικά δίκτυα», δεν έκαναν κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικό δε είναι πως ο Δρ Τριαντάφυλλος Παρλαπανίδης είχε δικαιολογήσει την απόφαση του σχολείου να μην ζητήσει την ποινική δίωξη των τεσσάρων μαθητριών προκειμένου αυτές να μην υποστούν «διπλή τιμωρία», με δεδομένο ότι βαρύνονταν ήδη με κατηγορίες από την αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση.

Πάντως, ο ομογενής πρώην προϊστάμενος Εκπαίδευσης προκάλεσε την οργή της οικογένειας όταν, σύμφωνα με την «Daily Mail», αναφέρθηκε σε οικογενειακά προβλήματα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της 14χρονης, υποστηρίζοντας πως είχε επηρεαστεί από την αυτοκτονία της μητέρας της, που δεν είχε αντέξει την σχέση του πατέρα της με άλλη γυναίκα. Παράλληλα, είχε αναφέρει πως οι συμμαθήτριές της που διέπραξαν τον ξυλοδαρμό ήταν φίλες της που ενοχλήθηκαν από το γεγονός πως «κατανάλωσε την μαριχουάνα που κάπνιζαν μαζί».

Πηγή:ekirikas.gr