Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Το τριφύλι κυριάρχησε κόντρα στους ερυθρόλευκους με Μπερνάρ και Γερεμέγεφ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-0 στη Λεωφόρο στο ντέρμπι αιωνίων με τους Μπερνάρ και Γερεμέγεφ να χρίζονται σκόρερ και οι παίκτες του τριφυλλιού έκαναν το καλύτερο δώρο στο σύλλογο για τη συμπλήρωσε 116 χρόνων ζωής.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν το καλύτερο δώρο στο σύλλογο για τα 116 χρόνια ζωής καθώς επικράτησαν στο αιώνιο ντέρμπι του Ολυμπιακού με 2-0 και έκαναν πράξη όσα τους ζήτησαν οι οπαδοί τους λίγες ώρες νωρίτερα κατά την αναχώρηση τους από το ξενοδοχείο της ομάδας.

Οι πράσινοι βρήκαν δύο γκολ, ένα σε κάθε παιχνίδι, από τους Μπερνάρ και Γερεμέγεφ και με το τρίποντο που πήραν ανέβηκαν ξανά στην τρίτη θέση δύο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και ένα από την ΑΕΚ ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του στη Λεωφόρο έμεινε στο -9 από την κορυφή.

Το παιχνίδι εκτός από τα δύο γκολ του τριφυλλιού είχε αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να κρατάει το μηδέν στην άμυνα όμως και να βγαίνει από τη Λεωφόρο θριαμβευτής.

Οι πράσινοι είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, έδειξαν να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση του Ολυμπιακού, και έφτασαν σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και στην πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν.

Οι τελικές και τα xGoals στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο γηπεδούχος Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της Τούμπας αλλά και αυτή που πήρε την πρόκριση επί του Ατρομήτου. Ο Τούρκος χρησιμοποίησε ξανά τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα γκολπόστ και έβαλε τον Κώτσιρα στο δεξί άκρο ενώ επανέφερε τον Χουάνκαρ αριστερά.

Στο κέντρο της άμυνας σε αντίθεση με τα τελευταία παιχνίδια επανήλθαν οι Γεντβάι, Αράο με τον Πέρεθ να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα σε ματς πρωταθλήματος μετά από αρκετά παιχνίδια. Ο Ισπανός είχε δίπλα του τον Τσέριν όπως και στο Περιστέρι και μπροστά τους τον Μπακασέτα.

Στο δεξί άκρο της επίθεσης αγωνίστηκε ο Παλάσιος και στο αριστερό ο Μπερνάρ ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε και πάλι ο Γερεμέγεφ από τη στιγμή που ο Τερίμ δεν είχε στη διάθεση του ούτε τον Ιωαννίδη, ούτε τον Σπόραρ.

Από την άλλη, ο φιλοξενούμενος Κάρλος Καρβαλιάλ, είχε και αυτός αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού και μια έκπληξη που άκουγε στη μη χρησιμοποίηση στο αρχικό σχήμα του Φορτούνη.

Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από την εστία με τον Ροντινέι να παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ορτέγκα στο αριστερό ενώ οι Ντοή – Κάρμο ήταν τα δύο στόπερ, στο ντεμπούτο του Πορτογάλου στόπερ.

Στη μεσαία γραμμή ο Έσε έπαιξε ως εξάρι και είχε δίπλα του τον Τσικίνιο και μπροστά τους έπαιξε ο Αλεξανδρόπουλος για να ειναι στην πρώτη γραμμή πίεσης.

Ο Μασούρας ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επίθεσης με τον Ρίτσανρτς να παίζει στα αριστερά και τον Ναβάρο στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε ηρεμία στις κινήσεις του και οι παίκτες του Τερίμ κρατούσαν τη μπάλα στα πόδια τους με χαρακτηριστική ευκολία. Το τριφύλλι απείλησε πρώτο μάλιστα μετά από μια στατική φάση στα δεξιά και εκτός περιοχής του Πασχαλάκη. Ήταν στο 7′ όταν ο Μπερνάρ με πάσα έδωσε στον Μπακασέτα, αυτός πήρε τα μέτρα και έκανε το σουτ με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ από τα αριστερά ο Αράο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Πασχαλάκη, στη δεύτερη τελική του Παναθηναϊκού στο ματς.

Η πρώτη καλή προϋπόθεση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 14′ όταν ο Μασούρας είδε την κίνηση του Ναβάρο του πέρασε ωραία κάθετα τη μπάλα με τον Ισπανό φορ να μπαίνει στην περιοχή, δεν σούταρε σε πρώτο χρόνο, με τον Γεντβάι να κάνει το τάκλιν και να τον εμποδίζει να εκτελέσει με αποτέλεσμα ένα κόρνερ για τους “ερυθρόλευκους”.

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια εξαιρετική στιγμή στο 20′ όταν ο Ρίτσαρντς έδωσε στον Μασούρα που βγήκε από τα αριστερά, ο Έλληνας εξτρέμ έκανε τη σέντρα, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, ο Χουάνκαρ δεν αντιλήφθηκε την κίνηση του Ροντινέι προς τη μπάλα με τον Βραζιλιάνο να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο Τσικίνιο έκανε μια ποδιά και το σουτ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Ντραγκόφσκι.

Προβάδισμα με Μπερνάρ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μπροστά στο σκορ στο 25′ όταν ο Πέρεθ έκανε μια βαθιά μπαλιά προς το δεξί άκρο, εκεί που ήταν οι Παλάσιος και Κώτσιρας. Ο δεύτερος έγινε κάτοχος της μπάλας, την έδωσε στον Μπακασέτα και αυτός στον Παλάσιος ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον Μπερνάρ να βγαίνει μπροστά από τον Ροντινέι και να πλασάρει με τη μπάλα να βρίσκει αρχικά το δεξί κάθετο δοκάρι και να περνάει παράλληλα με τη γραμμή του Πασχαλάκη ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται με τον Βραζιλιάνο να κυνηγάει τη φάση και να την σπρώχνει στα δίχτυα.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 36′ με τον Αλεξανδρόπουλο μετά το γέμισμα του Μασούρα να πιάνει ένα εναέριο γυριστό αλλά ήταν άστοχος. Το πρώτο μέρος εκλεισε με μια ακόμη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.

Ο Αλεξανδρόπουλος έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Μασούρα ο οποίος πέρασε τον Χουάνκαρ, μπήκε στην περιοχή και έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Ναβάρο να πιάνει ένα ανάποδο ψαλίδι και τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα και το 1-0 υπέρ της ομάδας του στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Τρεις αλλαγές με την έναρξη στο δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κάρλος Καρβαλιάλ προχώρησε σε τρεις αλλαγές καθώς πέρασε στο ματς τους Ελ Κααμπί, Φορτούνη και Κίνι και έβγαλε από το παιχνίδι τους Ορτέγκα, Αλεκαξανδρόπουλο και Ρίτσαρντς. Άλλαξε και το σύστημα μάλιστα καθώς ο Ολυμπιακός έπαιξε με 4-4-2 στην προσπάθεια του να ισοφαρίσει. Ο Φορτούνης πήγε στα αριστερά της επίθεσης με τον Μασούρα να παίζει στο δξεί άκρο και τους Ναβάρο και Ελ Κααμπί να παίζουν ως δίδυμο στην επίθεση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια τελική για τον Παναθηναϊκό καθώς στο 46′ ο Μπακασέτας έκανε το σουτ με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει τη μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο γκλολκίπερ του Ολυμπιακού έκανε το ελεύθερο με τους πράσινους να κόβουν και η μπάλα να φτάνει στον Γερεμέγεφ που έκανε με τη μία το σουτ αλλά γκολκίπερ των ερυθρόλευκων μπλόκαρε σταθερά.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (61′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (90′ Ακαϊντίν), Παλάσιος (79′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (90′ Βιλένα), Γερεμέγεφ (79′ Τζούριτσιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (46′ Ελ Κααμπί), Έσε (77′ Όρτα), Τσικίνιο, Αλεξανδρόπουλος (46′ Κίνι), Μασούρας, Ρίτσαρντς (46′ Φορτούνης), Ναβάρο.

Πηγή: sport24.gr