Το τρίπτυχο του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, παρουσίασε ο Ανδρουλάκης – Τι είπε για τον Λοβέρδο

Το τρίπτυχο και τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «το ΚΑΡΦΙ».

«Το τρίπτυχο του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές είναι συγκεκριμένο: Να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση. Να καταγράψουμε σημαντική αύξηση των ποσοστών μας, πιστοποιώντας έτσι ότι βρισκόμαστε σε τροχιά δυναμικής ανόδου. Να βάλουμε τις βάσεις ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να είμαστε η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Η προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ταβάνι», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Λοβέρδος δεν είναι η πρώτη φορά που αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ούτε είναι η πρώτη φορά που ιδρύει κόμμα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί, όπως τόνισε, «κάθε δημοκράτη πολίτη να δώσει όσο το δυνατόν ισχυρότερη δύναμη στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να αναλάβουμε από θέση εγγυητή τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να οικοδομήσουμε συμμετοχικά μια σύγχρονη και ισχυρή Κεντροαριστερά. Διότι το θέμα δεν είναι οι καρέκλες ή το να δώσουμε σανίδα σωτηρίας σε ξεπερασμένες πολιτικές και αποτυχημένους πολιτικούς. Το μείζον ζήτημα είναι να πραγματοποιήσουμε προγραμματικές συγκλίσεις σε σημαντικά κοινωνικά πεδία όπως η δημόσια υγεία και παιδεία, η αντιμετώπιση της ακρίβειας και του ιδιωτικού χρέους, η δίκαιη πράσινη μετάβαση».

«Όχι» σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αποκλείει παράλληλα κάθε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγοντας πως «ο στρατηγικός στόχος για μια Κεντροαριστερά με σοβαρές πιθανότητες να γίνει η αυριανή κυβέρνηση στη χώρα, δεν υπηρετείται με συγκολλήσεις κομμάτων και συμφωνίες κορυφής. Ούτε θα επιτρέψω το υπαρξιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ».

Για τα δύο χρόνια που βρίσκεται επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει πως έχει πλήρη επίγνωση για τους αγώνες έως ότου η Κεντροαριστερά αναλάβει ξανά το τιμόνι διακυβέρνησης της χώρας.

Όσον αφορά το υπό δημιουργία κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το πραγματοποιεί.

«Ο κ. Λοβέρδος δεν είναι η πρώτη φορά που αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ούτε είναι η πρώτη φορά που ιδρύει κόμμα. Τα αποτελέσματα εκείνων των επιλογών του είναι γνωστά, αλλά παρόλα αυτά τις επαναλαμβάνει. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Όλοι κρινόμαστε», σχολίασε.

«Το ΠΑΣΟΚ συνδύαζε πάντοτε τις παραδόσεις του λαού μας με προωθημένες πολιτικές δράσεις»

Σχετικά με τη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας μπορεί να αναπτύξει και ποιοτικά το δημόσιο αγαθό της παιδείας αλλά και να εμποδίσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο την εμπορευματοποίηση της. Αν, για παράδειγμα, ιδρυθεί ένα μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο στα πρότυπα των ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων με campus, με έρευνα, δεν θα μπούμε εμπόδιο, διότι θέλουμε να είμαστε μία σύγχρονη χώρα. Αλλά προτεραιότητα για εμάς είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, που αφορά εκατομμύρια Έλληνες και όχι μόνο τους λίγους».

Για το νομοσχέδιο που προβλέπει τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως το ΠΑΣΟΚ ως σύγχρονο κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας πρωτοπορεί στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η ισότητα των δικαιωμάτων για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου αποτελεί προγραμματική μας θέση. Το ΠΑΣΟΚ συνδύαζε πάντοτε τις παραδόσεις του λαού μας με προωθημένες πολιτικές δράσεις, που στόχο έχουν τη χειραφέτηση του ανθρώπου και τη δημιουργία μιας πιο ανοικτής κοινωνίας. Στο πολιτικό αυτό πλαίσιο θα κινηθεί και η κοινοβουλευτική μας ομάδα για το επίμαχο νομοσχέδιο, χωρίς όμως να υπάρχει επιβολή κομματικής πειθαρχίας», τόνισε.

Στιγμιότυπο από συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με αγρότες

«Πιστεύουμε σε μια ποιοτική ανάπτυξη με εξωστρέφεια και καλές θέσεις δουλειάς»

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι περιφρονεί επί πέντε χρόνια τα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους, μπροστά στις διαμαρτυρίες του αγροτικού κόσμου, που προκάλεσε με την αναποτελεσματικότητα της.

«Κατέθεσαν ένα αναποτελεσματικό Στρατηγικό Σχέδιο με προβληματικές πληρωμές -όπως παραδέχτηκε ο αρμόδιος υπουργός- και απαράδεκτες καθυστερήσεις στερώντας πόρους από τους Έλληνες αγρότες, σε μια περίοδο που το εισόδημά τους δοκιμάζεται καθημερινά από το υψηλό κόστος παραγωγής. Είναι, συνεπώς, εμφανής η απουσία μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης. Εμείς, αντίθετα, πιστεύουμε σε μια ποιοτική ανάπτυξη με εξωστρέφεια και καλές θέσεις δουλειάς για να αναγεννηθεί η ελληνική περιφέρεια», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.Πηγ’η:in.gr