Ουσιαστική και επί τον τύπο των ήλων η εκδήλωση της Αμερικανικής Λεγεώνας για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Αθήνα.- Μία ουσιαστική και όχι απλώς εορταστική διαδικτυακή εκδήλωση-ομιλία για την «Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και οργάνωση της Αμερικανικής Λεγεώνας, Post GC 01 και του Διοικητή κ. Νίκου Παπαδόπουλου, το βράδυ της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2024.

Κατά την διάρκεια της δίωρης και πλέον εκπομπής, με τίτλο «Η Ελληνική ως δεύτερη Γλώσσα» που προβλήθηκε «ζωντανά» και από την Ιστοσελίδα της οργάνωσης στο Facebook, παρατέθηκαν τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η διδασκαλία της ελληνικής Γλώσσας στο εξωτερικό.  Εκτός από την απαρίθμηση προβλημάτων, από έμπειρους λειτουργούς της ελληνικής Εκπαίδευσης στο εξωτερικό προτάθηκαν λύσεις και παρουσιάστηκαν προγράμματα που πρέπει να τύχουν της προσοχής του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου η Ελληνική Γλώσσα να διασωθεί και να διαδοθεί στην απανταχού ομογένεια.

Μηνύματα απεύθυναν ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Γεώργιος Κώτσηρας, , ο Βουλευτής Φίλιππος Φόρτωμας, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής καθώς και ο ομογενής καθηγητής Γιάννης  Κορίνθιος, εμπνευστής της ιδέας για την θεσμοθέτηση «Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας», ενώ ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης συμμετείχε διαδικτυακά στην εκδήλωση από το εξωτερικό (Βουκουρέστι).

Στην εκδήλωση συμμετείχε διαδικτυακά από τον Καναδά τον  οποίο επισκέπτεται και ο κ. Σάββας Τσίβικος, ΑΗΕPA Supreme President ο οποίος και τοποθετήθηκε σε ζητήματα που αφορούν τη σχέση της ΑΗΕΡΑ και την διάσωση και διδασκαλία της ελληνικής Γλώσσας στο εξωτερικό.

Κυρίως ομιλητές ήταν ο Lou Katsos, President EMBCA, New York,  η  Mαρία Αποστολοπούλου, Εκπαιδευτικός, ο Απόστολος Κώτσης, Πρόεδρος Ελληνοβαυαρικής Κοινότητας Μονάχου και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χάαρ Μονάχου , ο Αντώνης Νερούλιας, Hellenic School Chairman, Church of our Saviour, Rye, New York ,  ο Χαράλαμπος Νταλάκας, Εκπαιδευτικός και ο Δημοσθένης Τριανταφύλλου, Εκπαιδευτικός από τις ΗΠΑ.

Παρέμβαση έκαναν ο Φίλιππος Τουρκάκης από την Μελβούρνη, Αυστραλία, και ο Αθανάσιος Σαραντόπουλος Καθηγητής στο Webster University Athens , καθώς και ο διοργανωτής  και οικοδεσπότης, Νίκος Παπαδόπουλος.

Συντονιστής-ο υπογράφων Χρήστος Μαλασπίνας.

Μπορείτε να συνδεθείτε στο F/B για να παρακολουθήσετε την εκπομπή:

https://www.facebook.com/nick.papadopoulos.79/videos/359470493674279?idorvanity=672630180231218