Αρνητές φαρμάκων και εμβολίων οι παλαιοχριστιανοί της Κορινθίας – Αποκαλύψεις για το 8 μηνών βρέφος της οικογένειας

Τα συγκεκριμένα άτομα που διαμένουν στα ορεινά της Κορινθίας δηλώνουν μέλη… παλαιοχριστιανικής μειονότητας.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με την πολύτεκνη οικογένεια που διαβιούσε μέσα σε τούνελ, κάτω από παράπηγμα στην ορεινή Κορινθία.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, διαπίστωσαν πως το βρέφος ηλικίας οκτώ μηνών που ζούσε με την οικογένεια, ήταν εγγόνι του ανδρόγυνου και όχι ένα από τα παιδιά τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν ο 45χρονος πατέρας ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε πως το παιδί το γέννησε η ηλικίας 21 ετών κόρη του, αλλά απέφυγε να απαντήσει ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού και αν γνωρίζει πού βρίσκεται ή αν είναι μέλος της κοινότητάς τους, όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει. Μάλιστα για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.

Σχετικά με την χρησιμότητα του τούνελ, μήκους 30 μέτρων που κατέληγε σε ρεματιά, υποστήριξε πως δεν αποτελεί τόπο κατοικίας, αλλά προσκυνήματος, όπως ακριβώς έκαναν και οι πρώτοι χριστιανοί. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις έγινε γνωστή η αστυνομική επιχείρηση στο σημείο, μια 19χρονη, που ακολουθεί τον ίδιο τρόπο ζωής και διαμένει στην Άρτα, μετέβη στην Κορινθία, προκειμένου να “βοηθήσει την οικογένεια να επαναφέρει τον χώρο στην πρότερη κατάσταση”.

Αρνητές εμβολίων και τεχνολογίας

Τα συγκεκριμένα άτομα που διαμένουν στα ορεινά της Κορινθίας δηλώνουν μέλη… παλαιοχριστιανικής μειονότητας, χωρίς να υπάρχει αναγνωρισμένη τέτοια μειονότητα πάντως στην Ελλάδα. Δηλώνουν αρνητές της τεχνολογικής προόδου, των φαρμάκων και των εμβολίων. Χρησιμοποιούν βότανα για να θεραπευτούν και δεν γεννάνε σε μαιευτήρια. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας: “είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο. Όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες ζούμε παραδοσιακά”.

κορινθια

 

κορινθια

Κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει εκτός από την 35χρονη και τον 45χρονο άνδρα και δύο ακόμα παιδιά της οικογένειας, την 22χρονη κόρη και τον 15χρονο γιο του δράστη. Με εντολή εισαγγελέα τα ανήλικα παιδιά, μεταφέρθηκαν στο σπίτι της κόρης του 45χρονου που είχε αποκτήσει από άλλο γάμο.

Νέα εισαγγελική έρευνα για τα «παιδιά των λαγουμιών»

Ο εισαγγελέας Κορίνθου διέταξε νέα κατεπείγουσα προανάκριση σχετικά με την υπόθεση των Παλαιοχρίστιανων κοντά στο χωριό Μάννα Κορινθίας.

Αίτημα του δικαστικού λειτουργού είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών που μένουν στις σπηλιές καθώς και ο ακριβής αριθμός τους. Επιπλέον, η εισαγγελία ζητά να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, καθώς και το εάν, όσα από αυτά είναι κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο, σύμφωνα με τον νόμο. Ζητάται ακόμα να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωση των ανήλικων.

Νωρίτερα, με εισαγγελική εντολή, αστυνομικοί απομάκρυναν τα παιδιά, ηλικίας 15, 13 και 6 χρονών καθώς και ένα βρέφος, από τα λαγούμια. Οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο σπίτι της 25χρονης κόρης του 45χρονου από τον πρώτο του γάμο. Μητέρα του βρέφους είναι η 22χρονη κόρη του ζευγαριού των παλαιοχριστιανών.

Απομάκρυνση ανήλικων από τα λαγούμια

Παρέμβαση του εισαγγελέα για τα ανήλικα που ζουν σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας με παρέμβασή του ζήτησε την απομάκρυνση των ανηλίκων που ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες, όπως μεταδίδει το Mega.

Επέλεξαν τις πρωτόγονες συνθήκες

Επέλεξαν τις πρωτόγονες συνθήκες οι άνθρωποι που ζουν στην κοινότητα «παλαιοχριστιανών» στην Κόρινθο. Όπως δηλώνει ο Μάνος Καλαϊτζιδάκης, ο άνθρωπος που καταγγέλλεται από κυνηγό για εμπρησμό, οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ζήσουν στη φύση, μακριά από την πόλη.

Μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί», ο κ. Καλαϊτζιδάκης αρχικά δήλωσε πως «εμείς απλά υποφέρουμε από τους κυνηγούς, όπως και οι περισσότεροι βοσκοί, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει λάθος νοοτροπία. Θεωρεί ο καθένας πως επειδή έχει βγάλει άδεια μπορεί να κυνηγήσει όπως και όπου θέλει».

Αναφερόμενος στην καταγγελία που τον έβαλε και στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, ο ίδιος λέει πως έγινε συμπλοκή «γιατί (ο κυνηγός) δεν ήθελε να φύγει και του είπα να πάει πιο μακριά. Είχε πυροβολήσει αγριογούρουνο στον χώρο μου».

«Δούλευα στον δήμο και είχα έξι παιδιά»

Μιλώντας για την οικογένειά του λέει πως έχει έξι παιδιά, αλλά δεν ζουν όλα μαζί του. Όπως περιγράφει για τη ζωή του πριν, «εγώ στην Αθήνα δούλευα στον δήμο στα απορριμματοφόρα και είχα έξι παιδιά. Οκτώ στόματα, οκτώ μερίδες φαγητό. Έπαιρνα ένα χιλιάρικο, μου έδιναν επιδότηση ενοικίου 200 ευρώ και εγώ έπρεπε να ενοικιάσω σπίτι με πάνω από 500».

Μάλιστα, υποστηρίζει: «Μου είπαν πως έχουμε υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και εγώ τους πίστεψα» και έπειτα προσθέτει ότι «ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει».

Πηγή:newpost.gr