Το Φεστιβάλ Ελληνικών χορών της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου

Από την έναρξη του 47ου Φεστιβάλ Ελληνικού Χορού της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου. Στο βήμα ο Μητροπολίτης Γεράσιμος, ενώ διακρίνονται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο Επίσκοπος Φωκαίας Ιωάννης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA/Dimitrios Panagos

Αναχάϊμ, Καλιφόρνια. – Με επιτυχία διεξάγεται το 47ο κατά σειρά φεστιβάλ Ελληνικών χορών της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου, τούτη τη φορά στην πόλη Αναχάϊμ της Καλιφόρνιας, το οποίο τελεί υπό την επίβλεψη του Μητροπολίτη Γερασίμου και το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Είναι τριήμερης διάρκειας και συμμετέχουν συνήθως περί τις τρεις χιλιάδες παιδιά, έφηβοι και ενήλικες νέοι από τις κοινότητας της δικαιοδοσίας της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου.

Τα χορευτικά συγκροτήματα επιδίδονται σε ευγενή άμιλλα, ενώ στο τέλος γίνεται και η τελετή των βραβεύσεων. Στο Φεστιβάλ μετέβη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ο οποίος από κοινού με τον επιχώριο Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου καλωσόρισαν τα παιδιά των χορευτικών συγκροτημάτων και τους γονείς τους.

Το πρόγραμμα των χορών της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου ξεκίνησε από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Αντώνιο, επεκτάθηκε διά μέσου των ετών και συνεχίζεται περισσότερο συγκροτημένα και οργανωμένα μέχρι σήμερα.

Πηγή:ekirikas.com