Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Λύκειο “Πλάτων” στην Κορυτσά!

Κορυτσά.-  Στις 16 02 2024 το Λύκειο «Πλάτων» στην Κορυτσά και το Πανεπιστήμιο Φαν Σ Νόλι, διοργάνωσαν μια εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου «Πλάτων» αφιερωμένη  στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Η διευθύντρια η κα Ελένη Τούση χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε την σημασία που έχει για το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που διευθύνει η Ελληνική Γλώσσα.

Μετά από την διευθύντρια χαιρέτησε την εκδήλωση ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ.κ Ιωάννης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κ. Γιωτόπουλος Νίκολαος.

Στην συνέχεια ο κ Σταύρος Καμαρούδης, τέως Καθηγητής Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Διδακτικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημ. Εκπαίδευσης στην Φλώρινα ανέπτυξε το θέμα «Η ελληνική γλώσσα και οι γλώσσες του κόσμου»

Ο Ιλλύρ Στύλλα, Καθηγητής του Τμήματος Αλβανικής Φιλολογίας ανέπτυξε το θέμα: «Η Ποίηση του Σεφέρη  ως παγκόσμια αξία» και ο Ιορδάνη Γιώργη, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών το θέμα : «Γιώργος Σεφέρης, μεγάλη προσωπικότητα του χθες και του αύριο».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα θεατρικά δρόμενα, τα τραγούδια και όσα άλλα είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  του Λυκείου «Πλάτων» οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο Σχολείο «Όμηρος» Κορυτσάς.

Πέρα από τους προαναφερθέντες που χαιρέτησαν ή ομίλησαν στην εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Κορυτσάς κ Σωτηράκη Φίλο, ο Αν/Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Κορυτσά κ Μπέστιας Γεώργιος, η διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων «Όμηρος» κα Σιδέρη Αθηνά, ο πρώην βουλευτής κ Γρηγόρης Καραμέλος εκπαιδευτικοί από τα δύο σχολεία, γονείς, μαθητές.

Συγχαρητήρια στην διεύθυνση, στους καλεσμένους,  στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ωραία εκδήλωση.

Πηγή:pelasgoskoritsas.gr