ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε τον Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη

Αθήνα.- Στην απομάκρυνση του Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Το αίτημα για την απόλυση Τεμπονέρα είχε τεθεί προ ημερών και συγκεκριμένα με αφορμή τη συμμετοχή του στην εκδήλωση των τριών (Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκη) για την Κεντροαριστερά.

Τότε, άτομα από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, είχαν ζητήσει τη διαγραφή του Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μπορεί τελικά τότε να μην τον διέγραψαν, αλλά τον απέλυσαν.

Ο Τεμπονέρας παρείχε τα τελευταία χρόνια και σε καθημερινή βάση επιστημονική τεκμηρίωση για τα νομοσχέδια της Βουλής, δείχνοντας εμμέσως την αποδοκιμασία του κ. Κασσελάκη για την παρουσία του κ. Τεμπονέρα στο πάνελ των ομιλητών. Ηταν επιστημονικός συνεργάτης του Διονύση Καλαματιανού ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν δημοσιοποίησε τότε το θέμα, αλλά στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αυτό αποκαλύφθηκε, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε στο στέλεχος του κόμματος: «Διονύση, είσαι καλός εργατολόγος, σου ζήτω να συστρατευθείς μαζί μου μέχρι τις εθνικές εκλογές και έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με το δίκτυο συνταξιούχων».

«Πρόεδρε η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Τρεις μήνες έχω να βγω στα κομματικά μέσα και όπως πληροφορούμαι, είμαι «κομμένος με εντολή Προέδρου».
Δεύτερον, μου τηλεφώνησε ο Διευθυντής σου, εκ μέρους σου και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία μου με την κοινοβουλευτική ομάδα που καθημερινά ασχολούμαι», φέρεται να απάντησε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει και άλλες ανακατατάξεις επιστημονικών συνεργατών και συμβούλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  που προκαλούν προβληματισμό σε αρκετά κομματικά στελέχη.

«Πολεμικό» κλίμα

Η εκεχειρία που επετεύχθη, έστω και προσωρινά μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, δεν κρύβει πως τα εσωτερικά στρατόπεδα έχουν μετατοπιστεί, ο Κασσελάκης μετράει πια απέναντι του ένα πιο ευρύ μπλοκ αντιπολίτευσης και μένει να δούμε πως και τι είδους θέσεις θα ψηφιστούν και με ποια ρητορική απ’ το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό είναι πως ακόμα και για την εκλογή του προεδρείου του συνεδρίου δόθηκε μάχη, και επικράτησαν οι ομαδοποιήσεις και οι τακτικισμοί. Φαινόμενα που, εκτιμάται πως θα επαναληφθούν στο συνέδριο.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, ο Πάνος Ρήγας, «εκλεκτός» του Στέφανου Κασσελάκη, εξελέγη πρόεδρος του συνεδρίου, λαμβάνοντας με τη στήριξη του Νίκου Παππά, 24 ψήφους έναντι  14ων ψήφων που συγκέντρωσε ο «πασοκογενής» Νίκος Μαδεμλής, τον οποίο στήριξαν τόσο ο Χρήστος Σπίρτζης όσο και – τελικά- η πλευρά Τεμπονέρα.

Πηγή:in.gr