Επίθεση στη Μόσχα: Η Ουκρανία αρνείται κάθε ανάμειξη

Μέσω του συμβούλου της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ η Ουκρανία αρνήθηκε κάθε ανάμειξη για την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο της Μόσχας.

«Η Ουκρανία σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τους πυροβολισμούς/εκρήξεις στην (περιοχή της Μόσχας, Ρωσία). Δεν βγάζει κανένα νόημα», δήλωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ, συμφωνώντας με την εκδοχή των Ρώσων περί τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο Ουκρανός σύμβουλος έθεσε την γραμμή της χώρας του λέγοντας πως «πρώτα απ’ όλα, η Ουκρανία πολεμάει με τον ρωσικό στρατό για περισσότερα από δύο χρόνια. Και όλα σε αυτόν τον πόλεμο θα κριθούν μόνο στο πεδίο της μάχης. Μόνο από την ποσότητα των όπλων και τις ποιοτικές στρατιωτικές αποφάσεις. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα…».

Για να εξειδικεύσει λέγοντας πως «Δεύτερον, η Ουκρανία δεν έχει καταφύγει ποτέ στη χρήση τρομοκρατικών μεθόδων. Είναι πάντα άσκοπο. Σε αντίθεση, παρεμπιπτόντως, με την ίδια τη Ρωσία, η οποία χρησιμοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις στον τρέχοντα πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας και παλαιότερα στην ιστορία της επιτέθηκε σε δικούς της πολίτες για να ξεκινήσει επακόλουθες «αντιτρομοκρατικές ενέργειες» εναντίον διαμαρτυρόμενων εθνοτικών ομάδων. Αρκεί να θυμηθούμε τα γεγονότα στον αυτοκινητόδρομο Kashirskoye (Μόσχα) και στο Volgodonsk…»

H αναφορά στην προειδοποίηση της πρεσβείας των ΗΠΑ

Ο Μιχαήλο Ποντολιάκ έκλεισε την επιχειρηματολογία του λέγοντας ότι «Τρίτον, πολύ πριν από τα γεγονότα στο Crocus City Hall, είχαμε ακούσει δημόσιες προειδοποιήσεις από τις ξένες πρεσβείες που σταθμεύουν στη Μόσχα για το ενδεχόμενο τέτοιων αιματηρών υπερβολών».

Συμπερασματικά ανέφερε πως «Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι τα γεγονότα στα προάστια της Μόσχας θα συμβάλουν στην απότομη αύξηση της στρατιωτικής προπαγάνδας, στην επιτάχυνση της στρατιωτικοποίησης, στη διευρυμένη κινητοποίηση και, τελικά, στην κλιμάκωση του πολέμου. Και επίσης στη δικαιολόγηση των έκδηλων γενοκτονικών χτυπημάτων εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας…».

Η λεγεώνα «Ελευθερία για τη Ρωσία», παραστρατιωτική οργάνωση Ρώσων μαχητών που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο και έχει την έδρα της στην Ουκρανία και η οποία πραγματοποιεί τακτικά επιθέσεις σε ρωσικές συνοριακές περιοχές, αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

«Υπογραμμίζουμε ότι η Λεγεώνα δεν πολεμά τους Ρώσους πολίτες», δήλωσε η οργάνωση καθιστώντας υπεύθυνο «το τρομοκρατικό καθεστώς του Πούτιν για την προετοιμασία αυτή της αιματηρής πρόκλησης και την κάλυψή της από τα μέσα ενημέρωσης».